27 / 04 / 2024

Evi, iş yeri ve arsası olanlar dikkat! Ödediğiniz o paraları geri alabilirsiniz!

Evi, iş yeri ve arsası olanlar dikkat! Ödediğiniz o paraları geri alabilirsiniz!

Emlak vergisinin 2022 yılı ödemeleri 1 Mart 2022'de başladı. Emlak vergisinden muaf olmasına rağmen ödemelerini yapan birçok kişi bulunuyor. Peki kimler emlak vergisinden muaf sayılıyor? Muaf olanlar ödeme yaparsa geri alabilir mi? Belediyeler talebi onaylamazsa ne olur? İşte ayrıntılar...



TAKİBİNİ YAPIN

Emlak vergisinin iade başvurusunun ardından belediyeler tarafından beyanın doğruluğunu araştırılması ve mükellefe yanıt vermesi şart. Fakat vergiler belediyelerin gelir kaynağı olması sebebiyleçoğu belediye, vatandaşı ya sözlü şekilde reddediyor ve dilekçesini işleme almıyor veya talebini çeşitli nedenler göstererek reddettme yoluna gidiyor. Düzeltme talebinin reddedilmesi durumunda bu kez belediye başkanlığına aynı şekilde başvuruda bulunabilir. 

Evi, iş yeri ve arsası olanlar dikkat! Ödediğiniz o paraları geri alabilirsiniz!

BU YIL EMEKLİ OLAN İÇİN DURUM NEDİR?

Posta'da yer alan habere göre; 2022'de emekli olan kişiler Emlak Vergisi’ni ödemekle yükümlü. Çünkü muafiyet emekli olunan tarihi takip eden seneden itibaren başlıyor. Buna göre, gereklişartlara sahip olup da belediyelere bildirim yapan emekliler, 2023 yılından itibaren sahip olduğu tek ev için emlak vergisinden muaf olabilir. Emekli olan ve başka bir işte çalışan kişiler ise gelir elde etmeleri sebebiyle muafiyetten faydalanamıyor.

5 yıl içinde satılan gayrimenkuller için ne kadar vergi ödenir?

Milyonlarca çalışan zorunlu tutuldu! Son gün 31 Mart! Paralar geri ödeniyor...

Emlak vergisine yüzde 780 zam yapıldı: O ilçe ayağa kalktı!


Geri Dön