Emlak Terimleri

Evin kaçına kredi çıkar? Ziraat Bankası evin yüzde kaçına kredi veriyor?

Kredi kullanarak konut satın almak isteyen ancak peşinatı olmayan kimseler, evin kaçına kredi kullanabileceklerini merak ediyor. Peki, evin kaçına kredi çıkar? Ziraat Bankası evin yüzde kaçına kredi veriyor? Kredi ile ev sahibi olmak isteyen kimselerin belli miktarlarda peşinatının olmaları gerekiyor

Ev alma hayali kuran milyonlarca vatandaş evin kaçına kredi kullandırıldığını merak ediyor. Kredi ile ev sahibi olmak isteyen kimselerin belli miktarlarda peşinatının olmaları gerekiyor. Aksi halde satış bedelinin tamamlanması noktasında sorunlar yaşanabiliyor.

Bankalar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararı gereğince evin toplan değeri üzerinden değil, belli değeri üzerinden kredi kullandırılıyor. Ayrıca bu bedel satıcının belirlediği fiyat üzerinden değil, ekspertiz tarafından belirlenen fiyat üzerinden hesaplanıyor. 

Kredisini Ziraat Bankası'ndan kullanmak isteyenler "Evin kaçına kredi çıkar? Ziraat Bankası evin yüzde kaçına kredi veriyor?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte merak edilen detaylar...

EVİN KAÇINA KREDİ ÇIKAR?

Bankalar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararına göre bankalar konut ekspertiz değerinin en fazla yüzde 80'ine kadar kredi vereliyor. Geriye kalan kısım için ise ihtiyaç kredisi kullanılabiliyor.

Ancak taraflar arasında iyi bir pazarlık yapılmışsa veya satıcı acil ihtiyacından dolayı evini kelepir fiyatına satıyorsa evin tamamına kredi kullanma şansı doğabiliyor. 

Örneğin bir evin ekspertiz tarafından belirlenen değerinin 500 bin TL olduğunu düşünelim. Bu durumda 400 bin TL'lik kısım için kredi kullanabileceksiniz. Eğer ev sahibi ile anlaştığınız rakam 400 bin TL veya daha az bir miktarsa evin tamamı için kredi kullanmış olacaksınız.

ZİRAAT BANKASI EVİN YÜZDE KAÇINA KREDİ VERİYOR?

Ekspertiz değeri 500 bin TL ve altındaki konutlar için ekspertiz değerinin yüzde 90’ına kadar, 500 bin TL’nin üzerindeki konutların ekspertiz değerinin ise yüzde 80’ine kadar konut kredisi kullanılabiliyor. Kullanılan kredi 120 ay vadelendirilebiliyor. 

Konut kredisi için yapılan başvurunun ardından ilgili konut üzerinde ipotek kuruluyor. Ayrıca gerekmesi halinde ek teminat da isteniyor.

Banka ayrıca kredi alan müşterilerine konut sigortası, DASK zorunlu deprem sigortası ve hayat sigortası ürünlerini de sunuyor.

Konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?

Konut kredisi faiz oranları hesaplama! 300 bin TL krediye ne kadar faiz gelir?

Konutta KDV müjdesi! Konutta KDV oranı kaç oldu?