29 / 04 / 2024

Evinde tarhana, iğne oyası üreten hanımlara 3202 TL ödeme!

Evinde tarhana, iğne oyası üreten hanımlara 3202 TL ödeme!

SGK tarafından evde el sanatları yapan kadınlar için sigorta sağlanıyor ve bu sigorta kapsamında ev hanımlarına belirli şartların yerine getirilmesi durumunda 3.202,56 TL net ödeme yapılıyor.



Bu ödeme, ev hanımlarının tığ işi, tarhana yapımı gibi çeşitli el sanatlarıyla uğraşmalarını destekleyerek emeklilik hakkı kazanmaları için yapılmaktadır. Ev hanımları, sigorta ödeneği sayesinde emeklilik haklarına da sahip olmaktadır. İşte, evde el sanatlarıyla uğraşan kadınlar için uygulanacak sigortanın detayları...

 Evinde tarhana, iğne oyası üreten hanımlara 3202 TL ödeme!

El sanatları ile uğraşan kadınlara sigorta desteği

SGK, ev hanımlarına yönelik 3.202,56 TL sigorta ödemesi yapmakta ve bu ödeme için belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartlar arasında, ev hanımlarının belirli el sanatlarıyla uğraşıyor olması yer almaktadır. SGK tarafından belirtilen el sanatları ise mutfak robotu, ütü ve benzeri makineler dışındaki dikiş, nakış, dokuma, dantel, örgü, paspas, süpürge, sepet, fırça, pul, çiçek, tarhana, urgan, ip, mantı gibi ürünleri kapsamaktadır.

Ev hanımlarının 3202 TL’lik ödemeden faydalanabilmesi için, bu ürünlerin evde işyeri açmadan ve ekstra işçi çalıştırmadan yapılmış olması gerekmektedir. Ev hanımları, bu şartları yerine getirdikleri takdirde isteğe bağlı sigortalı olabilirler ve senelik brüt gelirleri asgari ücreti aşmayacak şekilde internetten satış yapabilirler. Bu sayede ev hanımları, emeklilik haklarına sahip olabilirler.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön