20 / 05 / 2024

Eviniz, arsanız, yazlığınız varsa hemen bakın! Son 5 gün! Peş peşe zam da geldi!

Eviniz, arsanız, yazlığınız varsa hemen bakın! Son 5 gün! Peş peşe zam da geldi!

Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri için son gün 30 Kasım 2022 olarak açıklandı. Yeniden Değerleme Oranı’nın yüzde 122,93 olarak kesinleşmesinin ardından emlak vergisi 2023 yılında yüzde 65,5 daha artacak. Emlak vergisini zamanında ödemeyenlere ise kötü haber var.



EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Emlak Vergisi ödemesi bağlı olunan belediyeye giderek yapılabiliyor. Eğer farklı bir şehirdeyseniz emlak vergisi ödemenizi herhangi bir belediyede de yapabilirsiniz. Ödemeler, Belediye veznesinde EFT ve havale şeklinde yapılıyor.Bazı belediyelerde ise internet üzerinden kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor. Ödemeyi daha kolay bir şekilde yapmak isteyenler belediyeye gitmeden de PTT şubelerinden, banka şubelerinden, bankaların internet şubelerinden ve cep telefonları üzerindeki mobil uygulamalardan ödeme yapabilir. E-devlet üzerinden de ödemeler yapılabiliyor.

İLK KEZ EMLAK VERGİSİÖDEYECEKLER İÇİN DURUM FARKLI

İlk kez emlak vergisi ödeyeceklerin ise öncelikli yapması gerekenler daha farklı. Bu aşamada ödeme ile ilgili olarak belediyelerde verilen  beyannamenin doldurulması gerekiyor. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer gayrimenkul bina ise kullanma izninin fotokopilerinin bulunması gerekir.

KİMLER EMLAK VERGİSİNDEN MUAF TUTULACAK?

Emlak Vergisi Kanunu’na göre, hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler, gelirleri kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanlar, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimlerinin brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması halinde, bu meskenlerine ait vergi oranları sıfıra düşüyor.

GECİKME CEZASI DA VAR

Muafiyet şartlarını taşımayan gayrimenkul sahipleri Emlak Vergisi ödemek zorundadır. Emlak Vergisi’nin ilk ve ikinci taksitleri belirlenen süre içinde ödenmeli aksi durumda cezalarda da indirim yapılmıyor.

Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Yüzde 100 oranında arttırıldı!

Bakanlık, son dakika haberi olarak duyurdu! Hesaplara yatıyor!

Altın alacaklar dikkat! Bunları okumadan altın almayın! Gram altın ne zaman yükselecek? Gram altın kaç lira?

 


Geri Dön