28 / 04 / 2024

Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Yüzde 100 oranında arttırıldı!

Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Yüzde 100 oranında arttırıldı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışın ardından gözlerin çevrildiği konulardan biri de Zorunlu deprem sigortası teminat bedeliydi. Beklenen haber geldi  ve azami teminat bedeli yüzde 100 artırıldı.



Konut sahiplerini yakından ilgilendiren gelişme Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alarak yürürlüğe girdi. Yeni karara göre zorunlu deprem sigortası hesabına esas olan bina metrekare bedeli yaklaşık yüzde 100 oranında artırıldı. Betonarme yapılar için 3.016 liraya diğer yapılar için 2.080 liraya çıkarıldı. Sağlanacak azami teminat bedeli de yüzde 100 oranında artırıldı. Kritik karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı ve yürürlüğe girdi.

ZORUNLU DEPREM SİGORTASINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan zorunlu deprem sigortası tarife ve talimat tebliğinde oranlarla ilgili değişiklik yapan tebliğe göre, bu kapsamda sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedeli; betonarme binalar için 1.508 liradan 3 bin 16 liraya diğer yapılar için ise 1.040 liradan 2 bin 80 liraya yükseltildi. Zorunlu Deprem Sigortası çerçevesinde, yapı tarzı ayırımı yapılmadan bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı ise yüzde 100 yükselişle 320 bin liradan 640 bin liraya çıkarıldı.


Geri Dön