30 / 04 / 2024

Evkur kiracılarla bir araya gelecek!

Evkur kiracılarla bir araya gelecek!

İhale ile satılan SGK İl Binası’nın altındaki kiracıların sıkıntıları bir türlü bitmek bilmezken kiracıların kendi penceresinden olaya baktığını ifade eden Evkur şirketinin Avukatı Paşa Yılmaz kiracılarla görüşmek için Samsun’a geleceğini kaydetti.



Geçtiğimiz yıl ihale yolu ile satılan SGK İl Binası’nın altındaki kiracıların sıkıntıları bir türlü bitmek bilmezken kiracıların kendi penceresinden olaya baktığını ifade eden Evkur şirketinin Avukatı Paşa Yılmaz kiracılarla görüşmek için Samsun’a geleceğini kaydetti. Kiracıların isteklerinin afaki olduğunu kaydeden Yılmaz, kiracılara gönderilen tebligatlarla ilgili ise konuşmaktan kaçındı. SGK İl binasında uzun süredir kiracı olarak çalışan esnaf geçtiğimiz haftalarda 60 gün içerisinde dükkanlarının boşaltılması için tebligat alınca neye uğradıklarını şaşırdı. Evkur kiracılara binanın riskli yapı olduğunu beyan eden İlkadım Belediyesi’nden alınan rapor ile birlikte tebligat göndermiş ve dükkanları boşaltmalarını istemişti. Tebligatı alan esnaf ise kara kara düşünürken şirketin kendileri ile görüşmediğini beyan etmişti.


‘KİRACILARIN İSTEKLERİ AFAKİ’

Evkur şirketinin Samsun’a büyük yatırım yaptığını ve ihalenin sonucunda aldığı binayı da mağaza olarak kullanacağı kaydedilirken şirket avukatı Yılmaz, “Kiracıların istekleri afaki, dükkanlarına yaptıkları masraflarını karşılamak için bizden zaman istiyorlar. Önümüzdeki hafta Samsun’a gelerek kiracılarla toplantı yapacağım. İlkadım Belediyesi bina için riskli yapı olduğuna dair bir rapor hazırlamış ve bizim buna müdahale yetkimiz yok” diye belirtti. İhaleden sonra tapu işlemleri yapılana kadar geçen süre içerisinde SGK’ya ödenen kira bedellerinin kurum tarafından kendilerine iade edildiğini dile getiren Yılmaz, SGK’nın kira bedellerini tekrardan kendisine ödenmesi için esnafa yazdığı yazıdan bilgisinin olmadığını dile getirdi.



Gazete Gerçek 


Geri Dön