29 / 04 / 2024

Türk ve Kore müteahhitlik firmaları Orta Asya için bir araya geliyor!

Türk ve Kore müteahhitlik firmaları Orta Asya için bir araya geliyor!

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türk inşaat sektörünün yurt dışı pazarlarındaki iş hacminin artırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda yarın Türk ve Kore müteahhitlik firmaları bir araya gelecek...



Ekonomi  Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türk inşaat sektörünün yurt dışı pazarlarındaki iş hacminin artırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda yarın Ekonomi Bakanlığı'nın koordinasyonunda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEIK), Kore Kara, Altyapıve Ulaştırma Bakanlığı ve Kore Uluslararası Müteahhitler Birliği tarafından gerçekleştirilecek forumda Türk ve Kore müteahhitlik firmaları ve finans kurumları bir araya gelecek. Forumda, Kırgız, Özbek ve Tacik hükümetlerinin ilerleyen döneme yönelik alt ve üstyapı projelerinin ele alınması, söz konusu projelerin hayata geçirilmesine yönelik olarak Türk ve Kore müteahhitlik ve finans kurumları arasında işbirliği modellerinin şekillendirilmesi amaçlanıyor. Büyük projelerin hayata geçirilmesinde finansman güçlükleri yaşayan Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan'daki projelerde Kore ile yapılacak işbirliği ile Türk müteahhitlerinin anılan ülkelerde sahip oldukları pazar payının artırılması öngörülüyor.
Forumda îslam Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası Türk ve Kore EXIMBANK yetkilileri de kuruluşları tarafından Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan'a yönelik olarak sunulan finans modelleri hakkında bilgi verecek. Ayrıca, Türk ve Kore müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmaları ikili iş görüşmelerinde bulunacak.

Ege Telgraf

Geri Dön