29 / 04 / 2024

Evlat edinilen çocuk mirasçı olur mu?

Evlat edinilen çocuk mirasçı olur mu?

Miras hukukuna göre evlat edinilen çocuk da, diğer çocuklar gibi mirastan yararlanabiliyor mu? Evlat edinilen çocuk mirasçı olur mu? Merak ediyorsanız, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Evlat edinilen çocuk mirasçı olur mu?

Miras hukukuna göre evlat edinilen çocuğun, diğer kan bağı olan çocuklar gibi miras hakkı oluyor mu, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Evlat edinilen çocuk, kan hısmı olan diğer çocukları gibi mirastan eşit oranda mirasçı olabiliyor. Ancak, evlat edinen kişinin hısım ve akrabaları evlat edinilenene mirasçı olamıyor. Buna göre evlat edinilen çocuk mirasçı olabiliyor.


Ayrıca, evlat edinilen çocuğun; evlatlık olarak alındığı aile dışında; asıl kendi ailesinden de mirasçı hakları saklı bulunuyor.


Buna karşın yine evlatlık edinilen çocuğun mirastan faydalanmama durumu da bulunuyor. Örneğin, evlat edinilen çocuk evlatlık şartlarını yerini getirmiyorsa, diğer mirasçılar bu konuda yasal girişimde bulunabiliyor. Yapılan incelemeler sonucunda usulsüzlüğün tespit edilmesi halinde evlatlık edinilen söz konusu mirastan faydalanamazken, bu hak diğer hak sahipleri arasında paylaştırılıyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön