27 / 05 / 2024

Evlenecekler dikkat! Bu şartları yerine getirin, destek ödemesi alın

Evlenecekler dikkat! Bu şartları yerine getirin, destek ödemesi alın

Yuva kurmak isteyenlere devlet tarafından destek ödemesi sağlanıyor.  Bilindiği üzere evlenme ödeneği ile kız çocuklarına 24 maaşlık toplu ödeme yapılmakta. Ocak ayında yaşanan artış ile ödeme miktarı 21 liradan 33 bin liraya kadar çıktı. İşte şartlar...



Sosyal yardım ödemeleri ile birçok kalemde destek veriliyor. Yasalarımız çalışanlara, emeklilere, annelere ve engellilere pek çok avantajlar sağlarken, evlenecek gençler için de bazı destek veriliyor. Çeyiz yardımı ödemesi de destekler arasında bulunmakta. Yuva kurmak isteyen gençlere verilen destek ödemesi için tutarlar belli oldu. İşte, çeyiz yardımı ödeneği başvuruları için son ayrıntılar...

Yasalarımız çalışanlara, emeklilere, annelere ve engellilere pek çok avantajlar sağlarken, evlenecek gençler için de bazı destek mekanizmalarını barındırmakta. Bu desteklerden biri de çeyiz yardımı olarak karşımıza çıkıyor. SSK ve Bağ-Kur'dan ölüm aylığı alan kız çocuklarına 24 maaş tutarında evlenme ödeneği imkanı bulunmakta.

Vefat eden memurların aylıklarını alan yakınları için ise 12 maaş tutarındaki evlenme ikramiyesi devreye giriyor. Üstelik burada dul eşe bile evlenmesi halinde ödeme alma imkanı oluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön