08 / 07 / 2024

Evlenmenin maliyeti ne kadar oldu? Yılda ortalama 550 bin çift evleniyor...

Evlenmenin maliyeti ne kadar oldu? Yılda ortalama 550 bin çift evleniyor...

Türkiye'de senede ortalama olarak 550 bin çift evleniyor. Söz, nişan ve düğün masrafları göz önüne alındığında evliliğin maliyeti 500 bin TL'yi geçtiği kaydedildi. Çok büyük bir sektör olan düğün piyasasındaki son durumu ise merak edilen konular arasında yer alıyor. 



Yaz mevsiminin gelmesi ile beraber düğün sezonu da açılmış oldu. Türkiye'de senede ortalama 550 bin çift evlenirken, araştırmalar, düğün sektörünün yıllık 6 milyar TL'lik bir ekonomi yarattığını göstermektedir.

Düğün alışverişi denilince akla ilk gelen yer ise Eminönü oluyır. Haber Global'da yer alan içeriğe göre; dünya evine girecek çiftlerin ihtiyaç listesini ve son fiyatları inceledi. Buna göre, hayatlarını birleştirmek isteyen çiftler için ilk sırada söz töreni yer alıyor. Söz töreni için Şark Han'ın hemen altındaki yüzüklü tepsi satan bir dükkanda tepsi fiyatları bin TL'den başladığı kaydedildi. 

Bu süreçte ise 2 adet yüzük kutusu 200 Türk Lirası, bir metre uzunluğundaki kurdele ise 100 Türk Lirası'ndan alıcı buluyor. İncili makas ya da incili kurdele fiyatları ise 300 - 400 Türk Lirası arasında değişiyor. Bir başka dükkanda ise kurdelenin 10 metresi 70 Türk Lirası'ndan satılıyor.

 Evlenmenin maliyeti ne kadar oldu? Yılda ortalama 550 bin çift evleniyor...

Söz töreninde misafirlere dağıtılacak anahtarlık, mumluk gibi süs eşyalarının bir tanesi 25 Türk Lirası olarak dikkat çekiyor. Eminönü'nde satılan en uygun düğün malzemesi ise ise 5 Türk Lirasu olan "evleniyorum, mutluyum, yılın damadı/gelini, o kahve içilecek" ibaresi bulunan kağıt şeritler. 

Öte yandan söz ve nişan törenleri ise son dönemlerde maddi açıdan daha uygun olduğu gerekçesi ile beraber yapılıyor. Organizasyon şirketlerinin ayarladığı mekanlara, perde, arka fon süslemeleri, gelinle damadın oturacağı sandalyeler, hediyeliklerin taşınacağı bir kutu, aydınlatma gibi malzemeler konuluyor.

Bu organizasyon da kişi sayısı, istenen fona göre 3 bin TL'den başlayıp, 25 bin TL'ye yükseliyor. Söz ve nişanın ardından çiftleri en çok düşündüren masraf kalemini ise düğün organizasyonu oluşturuyor. Düğün masrafları, hafta içi ya da hafta sonu olarak ikiye ayrılıyor.  

Hafta içi düğünler daha az tercih edildiği için daha uygun fiyata gelirken, yemekli düğünlerde ise kesenin ağzını açmak gerekiyor.
Üsküdar'da ortalama bir düğün salonu yemek için kişi başı 250 TL talep ediliyor. Salon kiralamak ise 20 bin TL. Başakşehir'de oldukça popüler olan ve 500 - 600 kişi ağırlayabilen bir salonun fiyatı ise 150 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. 

Düğün hazırlıkları başladı! Lotus pırlanta yüzük fiyatı ne kadar? Laris Pırlanta fiyat listesi

Evlilik kredisi ödemeleri bugün resmen başlıyor! 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL veriliyor!

Bakanlık duyurdu! Evlilik kredisi 21 Mayıs'ta yatacak...

Evlenecek gençlere müjde: 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL'lik kredi 21 Mayıs'ta hesaplarda! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön