03 / 05 / 2024

Evlerde kapalı kalanlar müstakil ev arayışına girdi!

Evlerde kapalı kalanlar müstakil ev arayışına girdi!

Pandemi sonrası gayrimenkul sektörüyle ilgili görüşlerini paylaşan Sebo Gayrimenkul yönetim kurulu başkanı Sebahattin Gülçiçek, ''Pandemi sonrası evlerde kapalı kalan insanlar müstakil ev arayışına girdiler herkes bütçesine göre arayışa başladı'' diye konuştu.



Sebo Gayrimenkul yönetim kurulu başkanı Sebahattin Gülçiçek, pandemi sonrası gayrimenkul sektörüyle ilgili görüşlerini açıkladı. Gülçiçek, konu hakkında şunları söyledi:

''(Kovid-19) salgını süreciyle yeşil alan ve bahçelere ihtiyacın arttığını görmekteyiz. Bu süreçte bazı insanların dağ tepe dolaşıp, yeşil alan bulup, oraya baraka yapmanın peşine düştüğüne şahit olmaktayız. Hızlı davranılıp önlem alınmaması durumunda tarımsal alanların korunmasının mümkün olmayacağını çevre ve görüntü kirliliğinin hat safhaya çıkacağı açıkça görülmektedir.

"ÇOK RAĞBET VAR" 

Pandemi sonrası uzun süre evlerde kapalı kalan insanlar kendilerini dışarı atar atmaz müstakil ev arayışına girdiler herkes bütçesine göre arayışa başladı parsası olan kesim villa yapabileceği manzaralı veya sahile yakın kesimden talepte bulun yerli gücü olmayan şehir yakın şehir çevrelerini tercih etti, daha ekonomik arayanlar şehir uzak tarım alanlarına akın etti, öyle bir durum oluştu ki her tarafta talep patlamasına sebep oldu buda fiyatların yukarı doğru çıkmasına hatta çok aşırı değerlenmeye kadar gitti piyasanın hareketlenmesi güzel fakat aşırı değerlenme önümüzdeki süreçte çok sıkıntı olacağı açıktır.

TALEPLERE YETİŞİLMİYOR

İnsanlar artık tarla, Bahçe alıp oraları müstakil yerler yapamaya başladılar. Herkesin ekonomisine göre taleplerde değişiklik gösteriyor, kimi küçük bir kulübe kimisi prefabrik tek göz ev parası olanlarda
Sahil kesimi terci ederek villalar geniş bahçeli evler yapma arayışına girdiler. Gayrimenkul sektörü bu taleplere cevap vermek için gece gündüz çalışıldığına şahidiz adeta pandamı sonrası faizlerin düşmesi ve arsaya olan taleple birlikte çok ciddi bir yoğunluk oluştu. 

HOBİ BAHÇELERİ TALEBİNE YETKİLİLERİN DUYARSIZ KALMASI BEKLENEMEZ

Tarım arazisi dışındaki devlete ait olan araziler belediyelerle işbirliği yapılarak buraları belediyelerin kiralaması sağlanır ve belediyeler buraları talep eden vatandaşlara kiraya verebilir. Belediyeler buralara yol su elektrik gibi hizmet getirerek hem vatandaşın bu ihtiyacını karşılarlar hem de ciddi gelir elde ederler bunu bir örnekle açıklarsak 100 dönüm kiralayacağı bir alanı alt yapısını sağladıktan sonra 500 kişiye 200'ermetre bölümler 200 TL kiraya verirse 100 bin TL aylık gelir elde edebilir bunda sağladığı zaman belediyeler için ciddi bir gelir kapısı olur ve vatandaşın bu isteği karşılanmış olur hem vatandaş hem belediyeler kazanır bu neye yarar vatandaşın bağ bahçe yapmak için arsa talebi karşılanır arsaların aşırı değerlenmesinin önüne geçmiş olunur piyasanın dengelenmesini sağlar. Burada şu soru sorula Bilir kiralanacak arazi var. Türkiye ölçeğinde çok birkaç örnek vermek istiyorum.

İSTANBUL'UN YARIYA YAKINI DEVLETİN

Kapladığı alan bakımından İstanbul'un yüzde 43,5'ini, Ankara'nın yüzde 21,5'ini, İzmir'in yüzde 35,2'sini Hazine'ye ait bina ve araziler oluşturuyor. Taşınmaz adedine göre, Antalya, Hazine'nin en fazla taşınmazının olduğu il olarak ortaya çıkıyor. Bu ilde Hazine'ye ait 156 bin 563 adet mülk bulunuyor.''

Koronavirüs müstakil ev fiyatlarını yüzde 25 artırdı!

Gayrimenkul sektöründe büyük dönüşüm!


Geri Dön