15 / 05 / 2024

Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

Yapılacak olan evlilik desteği hakkında ebeveynlerin yanında yuva kuracak çiftler yakından takip ediyor. 7 bin TL tutarındaki ödemeler sosyal incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen çiftlere ödeniyor. Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?



Evlilik desteği, evliliğinde zorluk yaşayan çiftler için önemli bir destek kaynağıdır. Profesyonel bir evlilik danışmanı veya terapisti ile çalışmak, çiftlerin evliliklerindeki sorunları çözmelerine ve daha mutlu bir evliliği sürdürmelerine yardımcı olabilir.

Evlenecek adayların maddi külfetini azaltmak için 7 bin TL'lik destek ödemeleri yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun paylaştığı video ile ayrıntılar belli oldu. 7 bin TL'lik ödemelerden on binin üstünde çiftin faydalanması bekleniyor.

Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?
Evlilik desteği için başvuru yapacak adaylardan birinin İstanbul'da ikamet etmesi gerekiyor. Sosyal incelemeler yapıldıktan sonra ihtiyaç sahibi olduğu kesin belirlenen ve başvurusu kabul edilen çiftlerin hesabına ödemeler yapılacak. 

EVLİLİK DESTEĞİ İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPILIR?

Evlilik desteğine ilişkin ayrıntılar ALO 153 aracılığıyla öğrenilecek. Evlilik ödemesi almaya hak kazanan çiftlerin 3 ay içerisinde evlenmesi şartı var.

Tek seferlik yapılacak ödemeler kadının hesabına yatacak.  

Evlilik desteği fırsatından yararlanmak isteyen çiftler Alo 153 Çözüm Merkezi, İstanbul Senin mobil uygulaması ve sosyalyardim.ibb.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapacak.


Geri Dön