18 / 05 / 2024

Evlilik yolundaki vatandaşlara iyi haber! Çeyiz desteğine başvurmayı unutmayın

Evlilik yolundaki vatandaşlara iyi haber! Çeyiz desteğine başvurmayı unutmayın

Yaz mevsimi gelirken yeni evlenecek olanların düğün telaşı başladı. Devletten yeni evlenenlere çeyiz ve tazminat desteği sağlanıyor. Evlenirken devletten 36 bin TL çeyiz desteği almak isteyenlerin yapması gerekenler netleşti. İşte tüm detaylar...



ÇEYİZ HESABI AÇMA ŞARTLARI NELER?
Evlilik tarihinden önce en a 3 yıl hesabına düzenli olarak ödeme yapanlar devlet çeyiz desteği alabilecek. Ayrıca 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapıp evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde belgeleriyle başvuranlara devlet katkılı çeyiz hesabı fırsatı sunulacak. Çeyiz hesabı, 18 yaşından büyükler için açılırken bu yaştan küçük kişiler adına velisi tarafından da açılabilir. Aylık ödeme yapacaklar 630 TL ile 6 bin 305 TL arasında para yatırarak çeyiz hesabında birikim yapabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön