Evren Yiğit Mimarlık hedef büyüttü!
İnşaat sektöründe Evren Yiğit Mimarlık markasıyla faaliyet gösteren Yüksek Mimar Evren Yiğit, hedeflerini büyütüyor. Yurt dışında ofis sayısını artırıp, birçok özel ve kamu projelerini hayata geçirecek.
Evren Yiğit Mimarlık markasıyla sektöründe büyük bir boşluğu dolduran Yüksek Mimar Evren Yiğit, form ve fonksiyonun bir arada olduğu özgün projeler hayata geçirerek sektörde adından başarı ile söz ettiren bir mimar oldu.
Kısa sürede sektörde konuşulan işlere imzasını atan Mimar Evren YİĞİT yurt içinde yakaladığı bu başarıyı yurtdışına da taşıyarak, ülkemizi uluslararası arenada temsil eden başarılı iş kadınlarımız arasında yerini aldı. Konut, Hastane, Otel, Cami, AVM, Fabrika, Elçilik Binaları, Ofis gibi birçok özel ve kamu projelerini hayata geçiren şirket kurucusu ve yöneticisi Evren YİĞİT İle sektörü ve projeleri konuşuldu.
Evren Hanım sizi ve kurumunuzu tanıyabilir miyiz?
2001 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesinden mezun olduktan sonra 4 yıl boyunca özel sektörde çeşitli konumlarda çalıştım. Bu süreç içerisinde Lisansüstü eğitimimi yine Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde, Mimarlık Yapı Bilimleri Bölümü'nde gerçekleştirdim. Daha sonra ideallerimi gerçekleştirmek amacıyla kendi işimi yapma kararı aldım. Profesyonel iş dünyasında edindiğim tecrübeden aldığım cesaretle aynı yıl Turuncu Mimarlık kurucu ortağı olarak çalışmalar gerçekleştirmeye başladım, nihayetinde de, 2015 yılında Evren Yiğit Mimarlık ofisini kurdum. Proje üretimi konusunda genç ve dinamik ekibimizle Modern mimariyi takip ederek hayatı kolaylaştıran ve yaşanabilir projeler üretiyoruz. İşverenlerimizden aldığımız bilgi ve beklentiler ışığında çevreci ve şehir yaşamına uygun projeler hayata geçiriyoruz. Yapının var olduğu her projede mimari ve tasarım konusunda bizler de varız.
Ağırlıklı hayata geçirdiğiniz projeler nelerdir?
Bildiğiniz üzere günümüz inşaat sektörü yükselen bir grafik gösteriyor ve şuan ülkemiz için lokomotif bir sektör konumunda. Son iki yıldır gerçekleştirdiğimiz projelerimiz ağırlıklı olarak yurt içinde özel sektöre hazırladığımız konut ve karma kullanımlı projelerden oluşuyor. Ayrıca pek çok restoran, cafe ve ofisin iç mekân tasarımlarını da yaptık. Ölçek olarak daha az alana yayılmış villa veya birkaç katlı konut projelerinden 500 bin metrekareye çıkabilen karma kullanımlı projelere kadar farklı işlerde çalışmak bizi motive ediyor. Projelerin ilk mimari proje, etüt safhası, belediye onayı, ruhsat alımı ve iç mimarisine kadar tüm detayları tarafımızdan özenle yürütülüyor.
Kadın girişimci olmanın avantajları nelerdir?
Kadınların ortalamadan daha fazla duygusal zekaları var. Duygusal zeka karşı tarafı dinleyebilmeyi ve empati kurabilme yeteneğini de beraberinde getiriyor. Bu da gerek çalışanlarla gerekse iş yapılan taraflarla daha iyi diyalog kurabilmek demek. Kadınlar aynı zamanda yeni şeyler öğrenmeye daha açık. Bu da sonuca ulaşmak için işbirliğine daha yatkın olmak demek. Kadınlar yeni durum ve gelişmelere daha kolay uyum sağlayabiliyorlar. Tüm bunların yanı sıra; kadın girişimcilerin varlığı toplumdaki kadınlara daha güçlü olmaları için bir örnek teşkil etmekte. Umarım yakın gelecekte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadar 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü de daha yaygın bir şekilde kutlanır.
"2017'de yurt dışına odaklanacağız"
Mümkün olduğunca farklı kullanım amaçlarına dönük, çevreye, insana duyarlı, bulunduğu lokasyonla bütünleşen ve aynı zamanda çağdaş mimari çizgiler taşıyan projeler üretmeyi hedefliyoruz. 2017 yılı bizim yurt dışı projelerine odaklanacağımız bir yıl olacak. Afganistan, Irak, Suriye, Kırgızistan, Romanya, Kuveyt gibi ülkelerde ağırlıklı olarak Amerikalı işverenlere IBC standartlarında projeler hazırladım. Yakaladığımız bu başarıyı yeni ofisler açarak kalıcı ve sürekli hale getirmeyi hedefliyoruz.
Milliyet Ek