20 / 05 / 2024

Evsiz kalan kiracıya 31 bin sterlin ödenecek!

Evsiz kalan kiracıya 31 bin sterlin ödenecek!

Britanya’daki mahkeme komşusu tarafından ırkçı saldırılar nedeniyle evinden ayrılmak zorunda kalan öğrencinin zararının karşılanmasına karar verdi.



London& Quadrant isimli konut derneği, komşusunun ırkçı saldırıları nedeniyle evinden ayrılmak zorunda kalan mağdur kiracıya 31 bin sterlin (319 bin 801 lira) ödeme yapacak. Diken'de yer alan habere göre; gerçek kimliği gizlenerek adı 'Lara Tate’ olarak tanınan kadın 2014 yılında başkent Londra’da, 250 bin kişiye konut bulan derneğin ayarladığı dairelerden birine taşındı. Fakat bu dairede 9 ay oturabildi. Yalnız yaşayan Tate yan dairede oturan ailenin ölüm tehdidine kadar varan ırkçı saldırı nedeniyle evden ayrılmak zorunda kaldı. 

Eşyaları dairede olduğu için “Ödemezsen alamazsın” dendiğini ve bu nedenle kirayı ödemeye devam ettiğini belirten genç kadın beş yıldır arkadaşlarının ve akrabalarının yanında yaşamak zorunda kaldı. Bu süreçte de  derneğe dava açtı.

 

Tate, dava sürecinde kendisine yapılan haksızlığa sessiz kalındığını, maddi manevi zarar uğradığını ve bir önceki kiracının da aynı komşular tarafından yine ırkçılık nedeniyle evi terk ettiğini belirtti. 

Tate, ırkçı söylemlerin taşındıktan bir gün sonra başladığını, üç çocuğu olan ailenin, “Maymunları kim dışarı saldı” gibi ırkçı ifadeler kullanarak sözlü tacizde bulunduklarını anlattı. Kapısını çalıp onu türlü şeylerle suçladıklarını belirten Tate, “Bir keresinde kapıma çekiçle vurup ölümle tehdit ettiler” dedi ve 2015 yılında evden ayrıldığını aktardı. 

Evsiz kalan kiracıya 31 bin sterlin ödenecek!

Genç kadın, bir arkadaşının yanında kalmak için bir süre Nottingham’a gittiğini ve bu nedenle Londra’daki işini de kaybettiğini dile getirdi. Irkçılık yapan ailenin tahliye edilmesi ya da Tate’e başka bir ev bulunarak oraya yerleştirilmesi gerektiğine karar veren mahkeme heyeti Tate’in yardım çağrılarına sessiz kalındığı için konut derneğini suçlu buldu ve zararının tazmin edilmesini istedi.

Banksy'nin 'Hapşu'yu çizdiği evin fiyatı 17 kat arttı!


Geri Dön