07 / 05 / 2024

EYT, 3600 ek gösterge, askerlik borçlanmasında flaş gelişme! Maaşlar nasıl etkilenecek? Resmen açıklandı!

EYT, 3600 ek gösterge, askerlik borçlanmasında flaş gelişme! Maaşlar nasıl etkilenecek? Resmen açıklandı!

EYT, 3600 ek gösterge, askerlik borçlanmasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Posta Gazetesi köşe yazarı Ekrem Sarısu, bu konularla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Peki EYT, 3600 ek gösterge, askerlik borçlanması maaşları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...



Posta Gazetesi köşe yazarı Ekrem Sarısu, kendisine yöneltilen "Kamu çalışanıyım. Askerliği borçlanırsam çoğunu tazminat olarak geri alabiliyorum. Öğrenmek istediğim; 21 Şubat 1999 -21 Ağustos 2000 tarihleri arasındaki askerliğimi borçlansam; emeklilik maaşım için bana ne kadar faydası olur?" şeklindeki soruya verdiği yanıtta, askerlik süresinin borçlanılması halinde fiili hizmet süresinin borçlanma gün sayısı kadar artacağını belirtti.

"Hizmet sürenizin artması, her tam yıla bir puan olmak üzere aylık bağlama oranınızı arttırır" diyen Ekrem Sarısu, 18 aylık askerlik süresinin borçlanılmasının, aylık bağlama oranınızın bir buçuk puan yükselmesine neden olacağını belirtti ve "Bu da emekli aylığınızı yaklaşık olarak 150 lira artırır" açıklamasında bulundu.

EYT, 3600 ek gösterge, askerlik borçlanmasında flaş gelişme! Maaşlar nasıl etkilenecek? Resmen açıklandı! 

Ekrem Sarısu'ya bir okuyucusu "1979 doğumluyum. Sigortalı işe giriş tarihim 1998 olup 3000 gün prim ödemem var. SSK sonrası 2 çocuk saydırma hakkım var. EYT çıkarsa yararlanabilir miyim?" sorusunu yöneltti. 

"Priminizi 5975 güne tamamlamanız şartıyla, başlangıcınız 23 Mayıs’tan önceyse 54, sonraysa 55 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz" diyerek soruya verdiği yanıta başlayan Sarısu, EYT'de henüz hiçbir şeyin belli olmadığını vurguladı. 

"İlgili Bakan yasa tasarısının Ocak 2023’te TBMM’ye getirileceğini açıkladı" diyen Ekrem Sarısu, bu soruya ancak EYT kısmına yasa tasarısı ortaya çıktığındacevap verilebileceğini söyledi. 

EYT, 3600 ek gösterge, askerlik borçlanmasında flaş gelişme! Maaşlar nasıl etkilenecek? Resmen açıklandı! 

Ekrem Sarısu'ya başka bir okuyucusu polis emeklisine ek ödemelerle ilgili "Yıpranma dahil 28 yıl 3 ay görev yapmış orta okul mezunu polis memuruyum. 1996 yılında emekli oldum. Helen 800 ek göstergeden emekli maaşı alıyorum. 3600 ek gösterge beni etkiler mi? Ek göstergem ne olur?" sorusunu yöneltti. 

Ekrem Sarısu, bu soruya verdiği yanıta "Ek gösterge yasası olarak bilinen 7417 sayılı Kanun hükmünce; yükseköğrenim mezunu olup da kazanılmış hak aylık dereceleri 1’inci dereceye gelenler, 3600 ek göstergeden yararlanacaklar" ifadelerini kullanarak başladı. Bu şartları taşımaması sebebiyle okuyucusunun 3600 ek göstergeden faydalanamayacağına dikkat çeken Sarısu, "Ancak 15 Ocak 2023 tarihinden sonra ek göstergeniz 1400 olacaktır. Bu 600 puanlık artış emekli aylığınızı yaklaşık 160 lira artıracaktır" ifadelerini kullandı. 

"Ayrıca 3600 ek göstergeden yararlanamayan emekli polis memurlarına söz konusu yasa ile, emekli aylıkları ile birlikte 1.200 lira ek ödeme verilmesi öngörülmüştür" şeklinde konuşan Sarısu, bu kapsamda 15 Ocak 2023 tarihinden sonra emekli aylığı ile beraber 1.200 TL ek ödeme yapılacağının altını çizerken, şu an alınan 100 TL ek ödemenin ödenmeyeceğini dile getirdi. 

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında şok! 2023 maaş zammı belli oldu mu? Şimdi zamlı maaşınıza bakın!

Maaşlarda 3600 ek gösterge depremi! 3600 ek gösterge ile kim kaç TL maaş alacak? Hemen bu tabloya bakın!

Promosyonda yarış kızıştı! Tam tamına 41 bin 500 lira verecekler! Böyle rakam görülmedi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön