18 / 05 / 2024

EYT başvurusu tamamlanmayanlar dikkat! Zamdan önce kesinleşti: EYT'liler refah payı alacak mı?

EYT başvurusu tamamlanmayanlar dikkat! Zamdan önce kesinleşti: EYT'liler refah payı alacak mı?

Henüz başvuruda bulunmamış EYT’liler,  Temmuz ayındaki refah zammından faydalanmak için emeklilik dilekçesinin ne zaman verilmesi gerektiğini araştırıyor. Peki  kimler refah payından yararlanacak? 



Emekli maaşı farkı, son iki senede  olduğu gibi enflasyonun yüksek ve değişken olduğu dönemlerde Aralık ve Ocak ayında dilekçe verenler arasında görülüyor. Geçtiğimiz sene Aralık'ta dilekçe verenler Ocak ayında dilekçe verenlere göre daha yüksek maaş ile emeklilik hayatına giriş yaptı. 

Fakat bu fark, Ocak ayında emekli aylıklarına yapılan refah zammından faydalanamamaları sebebiyle değil, 2022'ye kadar olan ortalama kazançların hesaplanmasında kullanılan güncelleme sistemi sebebiyle oluştu. 

EYT başvurusu tamamlanmayanlar dikkat! Zamdan önce kesinleşti: EYT liler refah payı alacak mı?

Özetle emekli  maaşlarına Temmuz'da enflasyonun üzerinde yapılacak olası refah zammından faydalanmak için mayıs haziran aylarında emeklilik dilekçesi vermek ile temmuz ağustos aylarında vermek arasında hiçbir fark bulunmuyor. 

Fakat, mevcut brüt ücreti 20 bin TL ve daha düşük olanların, emekliliği hak etmeleri durumunda hiç beklemeden emeklilik dilekçesini vermesi gerekiyor. 

Emekliliği hak etmiş bir kişi 2023 yerine 2024 yılı Ocak ayında emeklilik dilekçesi verdiğinde bu sene enflasyonun üzerinde uygulanan artışlardan yani refah zamlarından faydalanamayacak. 

Emekli aylığı, 2023 yılındaki tüketici fiyat artışının yüzde 100’ü ile 2023 yılı gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) artışının yüzde 30’u oranında yükselişten ortaya çıkan güncelleme katsayısına göre belirlenecek. 

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu 30 bin personel alınacak! MSB personel alımı başvuruları ne zaman?

Aile Bakanlığı her ay hesaplara 850-1250 TL yatırdı! Mayıs ve Haziran ayı aile destek ödemelerine okkalı zam gelecek mi?

Aile Bakanlığı resmen tek tek duyurdu! O ödemeler 2 bin 992 liradan 4 bin 500 liraya yükseltildi! Hemen bakın!

 


Geri Dön