03 / 05 / 2024

EYT  bilmeceye döndü! Bakandan son dakika açıklaması! “Ay sonunu bulabilir.”

EYT  bilmeceye döndü! Bakandan son dakika açıklaması! “Ay sonunu bulabilir.”

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT),  emeklilik haklarını kazanacaklarını düzenlemenin hazırlanmasıyla sevince boğulurken, günlerdir yasanın mecliste takılıp kalması karamsarlık yarattı. Son gelişmeleri açıklayan Bakan Bilgin, düzenlemenin yasalaşmasının ay sonunu bulabileceğini bildirdi.



Milyonlarca emekli adayı nefesini tutmuş, TBMM’de günlerdir görüşülen EYT düzenlemesinin yasalaştığı müjdesini almayı bekliyor.

EYT yasası düzenlemesinin meclise gelmesiyle birlikte, yasalaştığı müjdesi beklenirken, AK Partili Mustafa Elitaş, görüşmelerin 10 gün süreceğini kaydetti.  Milletvekillerinin hala TBMM’de EYT düzenlemesine yönelik çalıştığı şeklinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelen açıklama ise şaşkınlık yarattı.  2022’nin son günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilikte yaş takılanlar (EYT)  hakkında hazırlanan yasanın tamamlandığı müjdesini vererek, herhangi bir yaş sınırının uygulanmayacağını da eklemişti.

 EYT  bilmeceye döndü! Bakandan son dakika açıklaması! “Ay sonunu bulabilir.”

Sayılarının 2,5 milyonu bulduğu tahmin edilen EYT’liler, bu açıklamanın ardından tasarının TBMM’ne gelerek kısa sürede yasalaşacağı ve ilk emekli maaşlarını alacakları umudu içindeydi.  Ancak 3 Ocak  tarihine kadar TBMM tatile girmişti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön