22 / 05 / 2024

EYT  bilmeceye döndü! Bakandan son dakika açıklaması! “Ay sonunu bulabilir.”

EYT  bilmeceye döndü! Bakandan son dakika açıklaması! “Ay sonunu bulabilir.”

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT),  emeklilik haklarını kazanacaklarını düzenlemenin hazırlanmasıyla sevince boğulurken, günlerdir yasanın mecliste takılıp kalması karamsarlık yarattı. Son gelişmeleri açıklayan Bakan Bilgin, düzenlemenin yasalaşmasının ay sonunu bulabileceğini bildirdi.



EYT yasası düzenlemesine ilişkin meclis görüşmeleri Ocak ay içinde tamamlanıp yasalaşması halinde, Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra resmiyete kavuşmuş olacak. Buna karşın düzenleme, hala görüşmesi tamamlanarak TBMM’ye gelmiş durumda değil.

BAKAN NEBATİ 15 OCAK DEMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  EYT  yasasının ne zaman geçeceğine yönelik, düzenlemenin 15 Ocak’ta yürürlüğe girmesinin  hedeflendiği açıklamasında bulunmuştu.

 EYT  bilmeceye döndü! Bakandan son dakika açıklaması! “Ay sonunu bulabilir.”

AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş cephesinden gelen açıklamada,  düzenleme geldikten sonra TBMM’de yaklaşık 10 günlük bir çalışma süresi gerektiğini belirterek, “Kimse endişe etmesin, yasayı yetiştireceğiz. Bakanlık tarafından henüz çalışma gönderilmedi" diye konuştu.

AY SONUNU İŞARET ETTİ

Son dakika açıklaması ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.  EYT düzenlemesi üzerinde TBMM’de milletvekillerinin şu an halen çalıştığını aktaran Bakan Bilgin, "Milletvekilleri, ulaşan taleplerle ilgili uzmanlarla görüşüyorlar. Komisyon aşaması Ocak ayı sonunu bulabilir, ayın sonunda Plan ve Bütçe Komisyonu'na gitmiş olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.  

Düzenleme kapsamına girse de yeterli primi bulunmayanların olduğunu vurgulayan Bilgin, aylıkların Şubat ya da mart ayında bağlanabileceğini, EYT kapsamına girebilecek insan sayısının 4 milyon 700 bin civarında olduğunu sözlerine ekledi.

Bekleyen zararlı çıktı! Cep telefonunda fiyat arttı, taksit aynı kaldı!

Akaryakıt alacaksanız bunu mutlaka okuyun! 60 TL para iadesi var!

İlk emekli maaşınız yattı mı? kaç TL maaş alacaksınız? İşte emekli maaşı sorgulama adımları!

Denizbank’a gelen emekliye anında 5.000 TL!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön