01 / 05 / 2024

EYT için 9 bin prim gün şartı mı aranacak?

EYT için 9 bin prim gün şartı mı aranacak?

4.5 milyon kişinin beklediği EYT ile ilgili yasada 9 bin prim gün aranacağı iddiasına Posta Gazetesi SGK Uzmanı Erkem Sarısu yanıt verdi.



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin Aralık ayında Meclis'e sunulması ve yasalaşması bekleniyor. Resmi olarak EYT'den kaç kişinin yararlanacağı şu an için net değil. Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanlığı'nın yasadan yararlanacak kişi sayısını tespit etme çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilirken kulislerde dolaşan rakamlara göre 4.5 milyon kişi EYT yasasının çıkmasını bekliyor ve  çıkarılacak yasa ile ilk etapta 1.5 milyon kişinin yararlanması öngörülüyor. Yasa kapsamında aranacak prim gün sayısı ile ilgili çeşitli tahminler yapılıyor. Bazı sosyal güvenlik uzmanları aranacak prim gün sayısının kadınlarda 20 yıl sigortalılık süresi, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi 5 bin prim gün olması gerektiğini ve çıkarılacak yasanın da bu şekilde olacağını iddia ederken bazı uzmanlar ise prim gün sayısının 7 bin hatta 9 bin olacağı yönünde görüş bildiriyor.

"9 bin prim gün aranması EPT yaratır"

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön