29 / 04 / 2024

Bağ-Kur'luların emekliliği için yeni düzenleme; 9 bin prim günü şartı esnetiliyor!

Bağ-Kur'luların emekliliği için yeni düzenleme; 9 bin prim günü şartı esnetiliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'luların emekliliği için gerekli olan 9 bin prim günü şartıyla ilgili yeni bir düzenlenme yapacaklarını duyurdu.  Bakan Bilgin istihdam sayısına göre bir kriter uygulanacağını açıkladı. İşte detaylar...



Bağ-Kur'luların emekliliği için gereken 9 bin prim günü şartıyla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor.   Ankara  Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'la görüşen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla alakalı yeni açıklamalarda bulundu.  ATO Başkanı Baran, Bakan Bilgin'den emeklilik için gerek şart olsn 9 bin prim gün sayısının düşürülmesini talep etti.

Bakan Bilgin: Çalışma yapılıyor!

Ankara Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamaya göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Baran’ın talebini olumlu yanıt verdi. Bilgin, işverenlerin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısında düzenlemeyi içeren bir çalışma yaptıklarını duyurdu. Bakan Vedat Bilgin, Bağ-Kur'luların tümünü aynı şekilde değerlendirmeye alınamayacağını belirterek, istihdam sayısına göre bir kriter uygulanacağını açıkladı.

 


Geri Dön