30 / 04 / 2024

EYT için SGK’dan kritik hamle! Aklınızı başınızdan alacak!

EYT için SGK’dan kritik hamle! Aklınızı başınızdan alacak!

Milyonlarca EYT’linin merakla beklediği EYT düzenlemesi için gözler 28 Şubat’a yani Meclis'in açılacağı tarihe çevrildi. 28 Şubat tarihinde başlayacak TBMM mesaisinde EYT düzenlemesi genel kurul gündeminin ilk ve öncelikli başlıkları arasında yer alacak. EYT için artık geri sayım başlarken SGK’da da



Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.8 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem felaketi nedeniyle EYT düzenlemesinin meclisten geçmesi de ertelenmişti. Tüm milletvekillerinin deprem bölgesine gitmesinin ardından meclis tatile girmiş, EYT düzenlemesi de bir süreliğine askıya alınmıştı. Hükümet kanadından yapılan açıklamalarda meclisin ilk önce 21 Şubat tarihinde açılacağı söylenmiş, daha sonra da meclisin açılış tarihi 28 Şubat olarak ilan edilmişti. 28 Şubat tarihinde meclisin açılmasının ardından EYT’nin de yasalanması bekleniyor.

EYT için SGK’dan kritik hamle! Aklınızı başınızdan alacak!

Milyonlarca EYT'li vatandaşın beklediği düzenleme için artık son düzlüğe girildi. 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 kentte 50 bine yakın insanın hayatını kaybettiği depremler sonrası çalışmalarına ara veren TBMM’de ilk gündem maddelerinden biri EYT olacak. Depremler sebebiyle 2 haftalık bir aranın ardından 28 Şubat tarihinde mesaiye başlayacak olan TBMM’de EYT düzenlemesinin de aynı gün TBMM Genel Kurul'unda görüşülmesi bekleniyor.

İşte detaylar...


Geri Dön