17 / 05 / 2024

EYT için SGK’dan kritik hamle! Aklınızı başınızdan alacak!

EYT için SGK’dan kritik hamle! Aklınızı başınızdan alacak!

Milyonlarca EYT’linin merakla beklediği EYT düzenlemesi için gözler 28 Şubat’a yani Meclis'in açılacağı tarihe çevrildi. 28 Şubat tarihinde başlayacak TBMM mesaisinde EYT düzenlemesi genel kurul gündeminin ilk ve öncelikli başlıkları arasında yer alacak. EYT için artık geri sayım başlarken SGK’da da



EYT DÜZENLEMESİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

2023 yılı başında AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasıyla TBMM’ye sunulan teklif için son kritik viraj genel kurulda dönülecek.

İlk aşamada 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olacağı EYT’nin TBMM’den mutabakatla geçmesi, Mart ayı başında da yürürlüğe girmesi bekleniyor.

SGK'DA EYT HAZIRLIĞI

Edinilen bilgilere göre, EYT düzenlemesi için artık geri sayım başlarken, çalışmalar da hızlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) her gün EYT’ye ilişkin yoğun mesai yaparken, kurumların bahçesine EYT düzenlemesine yönelik masalar yerleştirildiği görüldü.

EYT için SGK’dan kritik hamle! Aklınızı başınızdan alacak!

BAHÇELERE MASALAR KURULUYOR

SGK bahçelerine yerleştirilen masalarda EYT’den emekli olacak emekli adayları, dolduracakları dilekçelerini içeriye teslim edecek ve emeklilik işlemleri o teslim işlemlerinin ardından resmen başlayacak.

TABLOLAR DA YERLEŞTİRİLDİ

SGK'lardaki hazırlıklar arasında bahçelere yerleştirilen EYT’ye ilişkin tablolar da bulunuyor. İşe giriş tarihine göre, hizmet süresi ve pirim gün sayısı koşullarının bulunduğu tablolar sayesinde insanların kimseye bir şey danışmadan tablolarını doldurabilmeleri sağlanacak.

Taksitlendirilen borçlar için devrim niteliğinde karar! Resmi Gazete’de yayımlandı! Her şey sil baştan değişiyor!

Uzman isim, bina güçlendirmenin maliyetini çıkardı! O fiyat duyanları çok şaşırttı!

Dolar alacaklar elini çabuk tutsun! Dolar tam 23 TL olacak! Uzman isim ilk kez bu kadar net konuştu!

Geri Dön