01 / 05 / 2024

EYT için son sözü Bakan Vedat Bilgin söyledi! Tarihi duyanlar dondu kaldı!

EYT için son sözü Bakan Vedat Bilgin söyledi! Tarihi duyanlar dondu kaldı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) bekleyişi bir türlü bitmek bilmiyor. Kendilerine, yeni yıla girmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjde verilen EYT’liler, düzenlemenin yasalaşmasını beklerken, bu kez de Bakan Vedat Bilgin’den bir tarih açıklaması geldi.



Bir an önce emekli olup, maaş alma hayali kuran EYT’lilerin bekleyişi maalesef halen sürüyor. 2023 senesinin Ocak ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) yasalaşması beklenen kanunla ilgili bu zamana dek AK Parti’nin çeşitli isimlerinden farklı açıklamalar geldi.

EYT için son sözü Bakan Vedat Bilgin söyledi! Tarihi duyanlar dondu kaldı!

Ancak beklenen düzenleme TBMM Genel Kurulu’na bir türlü gelmedi. Son olarak AK Partili Mustafa Elitaş ilgili bakanlıkların yaptığı çalışmanın beklendiğini duyurduktan sonra, bugün konuyla ilgili bir açıklama da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

Gazetecilerin, “EYT düzenlemesi ne zaman Meclis’e gelir?” şeklindeki sorusuna yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Konu artık TBMM’nin iradesinde, top çıktı" ifadesini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bilgin, EYT ilgili düzenlemenin TBMM’ye ne zaman geleceği ile ilgili soruya, "Gruptaki milletvekillerimiz, arkadaşlarımız konuyu tartışıyor, inceliyor. Kendileri değerlendirip düzenlemeyi komisyona gönderecekler" yanıtını verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön