11 / 05 / 2024

EYT ile ilgili bütün bildiklerinizi unutun! Sadece tek bir çözüm yolu var!

EYT ile ilgili bütün bildiklerinizi unutun! Sadece tek bir çözüm yolu var!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Emeklilikle Yaşa Takılanlar için yapılan EYT çalışmaları ile ilgili netleşmesi gereken beş konu olduğunu dile getirirken konuşulan üç formülün de işe yaramayacağını ve bunun tek bir çözümü olduğunu açıkladı. İşte detaylar…



Tweet'lerinde ortada netleşmesi gereken adımlar olduğuna dikkat çeken Özgür Erdursun, bu maddeleri şu şekilde sıraladı:

1 - 08.09.1999 senesi sonrası sigortalı olan kişiler, sigorta öncesine borçlanma yaparak EYT'li olabilecekler mi?

2 - 18 yaş öncesi sigortalı olan kişilerin 18 yaşı 08.09.1999 sonrası ise bu kişiler EYT'li olabilecekler mi?

3 - 08.09.1999 senesi öncesi ilk sigorta girişi olan stajyer ve çırak kişilerin tüm kollara tabi ilk ödenen primleri yoksa staj ve çıraklık emeklilikte kabul edilecek mi?

4 - 08.09.1999 senesi öncesi sigortalı olup, prim gün eksiği olan kişiler için sigorta öncesi doğum borçlanması verilecek mi?

5 - 04.10.2000 senesi öncesi kendi adına işyeri açan veya şirket ortağı olan kişilerin Bağ-kur tescilleri kabul edilecek mi?

Erdursun, EYT Yasası'nın taslak çalışmasının bir an önce yapılarak kamuoyuna duyurulması gerektiğini aksi durumda SGK'da kargaşalara sebep olacağını da cümlelerine ekledi.

EYT ile ilgili bütün bildiklerinizi unutun! Sadece tek bir çözüm yolu var!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 22 Ağustos 2022 tarihinde saat 18.31'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,25 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 1029 Türk Lirası değerinde.

Benzine yine zam! Akaryakıtta zamların ardı arkası kesilmiyor! Bu geceden itibaren pompaya yansıyacak

Dolar 30 lira gram altın 2000 lira! O günler çok yakın… Ekonomist Selçuk Geçer daha önce söylemediklerini söyledi

Kriptoya yatırım yapan zarar etti! Kripto borsasının hali ne olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön