28 / 04 / 2024

EYT ile ilgili bütün bildiklerinizi unutun! Sadece tek bir çözüm yolu var!

EYT ile ilgili bütün bildiklerinizi unutun! Sadece tek bir çözüm yolu var!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Emeklilikle Yaşa Takılanlar için yapılan EYT çalışmaları ile ilgili netleşmesi gereken beş konu olduğunu dile getirirken konuşulan üç formülün de işe yaramayacağını ve bunun tek bir çözümü olduğunu açıkladı. İşte detaylar…



Hiç kuşkusuz ki milyonlarca için Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili karar verilecek formüllerin bir an önce açıklanmasını bekliyor. Hemen hemen her gün ise farklı farklı kaynaklardan hükümetin EYT sorununa çözüm için bulduğu iddia edilen formüller açıklanıyor.

Resmi sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sene sonuna kadar meclise gelmesi tahmin edilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi için konuşulan formüller ile ilgili olarak, "EYT'ye tekrar yaş şartı getirmek, prim gün şartına ilave gün talep etmek ya da EYT'den yararlandığı sene kadar düşük emekli maaşı vermek" olduğunu dile getirerek, "Bu formüller işe yaramaz, boşuna formül aramayın. Çözüm 09.09.1999 tarihi öncesi emeklilik şartlarını yürürlüğe koymaktır" ifadelerini kullandı.

Erdursun, sonuçlanması gereken beş problem olduğunu dile getirerek, bunlar çözülmez ise SGK'da kargaşa yaşanacağını ifade etti.

EYT ile ilgili bütün bildiklerinizi unutun! Sadece tek bir çözüm yolu var!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön