02 / 05 / 2024

EYT nedir? EYT ne zaman çıkacak?

EYT nedir? EYT ne zaman çıkacak?

EYT için araştırmalar son sürat devam ediyor. 3600 ek gösterge sonrası EYT konusu da gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya dair açıklamada bulundu. İşte o detaylar!



EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

 

8 Eylül 1999 yılında yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için istenen sigortalılık süresi erkek için 25, kadın için 20 yıldır bunun yanında prim ödeme 5000 gün şartlarının yanına bir de yaş şartı kadınlarda 58, erkek için 60 yaş getirildi.

 

8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara göre sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı. Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması aranmaya başladı.

 

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

 

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün yaptığı açıklamasında, "Tüm sosyal meseleleri görev alanı sayıyoruz ve EYT de önümüzde. Çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti emekçilerini koruyan sosyal bir devlettir ve bu devam edecektir" dedi.

En ucuz elektrikli araba kaç TL? Elektrikli arabalar ne kadar?

100 metrekare prefabrik evin maliyeti ne kadar? Prefabrik ev yapmak maliyetli mi?

Asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücrete ne zaman zam geliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön