16 / 05 / 2024

EYT’de Bağkur tescil affı olacak mı 2023?

EYT’de Bağkur tescil affı olacak mı 2023?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının yapılandırılması gündemde yer alırken vatandaşlar " EYT’de Bağkur tescil affı olacak mı 2023? sorularına yanıt arıyor...



BAĞ-KUR BORÇLARINA AF GELECEK Mİ?

Geriye dönük Bağ-Kur borçlarına af gelmesiyle ilgili yeni bir gelişme bulunmuyor. Vergi affı torba yasası sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası prim borcu, SGK destek prim borçları, işsizlik prim borçlarını kapsıyor.

 EYT’de Bağkur tescil affı olacak mı 2023?

BAĞ-KUR BORÇLARINA SİCİL AFFI NE ZAMAN ÇIKAR?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ortaklaşa sürdürülen vergi affı kanun teklifi TBMM'de görüşüldü ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Vergi affı paketinin içerisinde genel sağlık sigortası prim borcu, sigorta prim borçları, işsizlik sigortası primi borçları, SGK destek primi borçları, idari para cezaları gibi prim borçları kapsam dahiline alındı.

Vergi affı torba yasa kapsamında vergi cezaları, trafik para cezaları, sigorta prim borçları, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları, öğrenim kredisi borçları, topluluk sigorta primi borçları, idari para cezaları, işsizlik sigorta prim borçları, GSS prim borçları, SGK prim ve destek primi borçlarına yapılandırma hakkı tanındı.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi affı paketinde Bağ-Kur prim borçlarına yapılandırma ya da borçların silinmesine dair bir madde yer almıyor.

Bağ-Kur prim borçlarına yönelik son düzenleme 2021 senesinde gerçekleşti. Bu seneden önceki yıllarda ise 2008, 2015, 2018'de konuyla ilgili çalışma gerçekleştirilmişti.

 EYT’de Bağkur tescil affı olacak mı 2023?

VERGİ AFFI BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

Vergi affı kapsamında olan borçların yapılandırılması için başvurular Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sayfası gib.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra vatandaşlar vergi dairelerine giderek bizzat müracaat ederek veya posta yoluyla başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Kanunda yer alan bilgilere göre vergi affı 31 Aralık 2022 tarihi öncesindeki borçları kapsıyor.

Yapılandırma için son başvuru tarihi ise 31 Mayıs 2023 olarak belirlendi.

VERGİ AFFI BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Vergi borcunu öğrenmek isteyen vatandaşların herhangi bir kuruma giderek bizzat başvuru yapmasına gerekmiyor. 

e-Devlet'ten yahut Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden vergi affı borç sorgulama işlemi yapılabilir.

Bağ-Kur prim borcu olanlar da e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden borç sorgulama işlemi yapabilirler.

Borsada kayıp yüzde 20’ye yaklaştı! BIST 100 endeksinde düşüş daha ne kadar sürer? İşte, borsada kritik seviye!

THY, 2023'ün ilk çeyreğinde 233 milyon dolar net kar etti! 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 485 bin başvuru geldi!


Geri Dön