30 / 04 / 2024

Bağ-Kurlular dikkat! Torba yasada Bağ-Kur tescil affı olacak mı?

Bağ-Kurlular dikkat! Torba yasada Bağ-Kur tescil affı olacak mı?

Bağ-Kurlular tarafından torba yasada Bağ-Kur tescil affının olup olmayacağı merak ediliyor. Bağ-Kur tescil affı çıktı mı, vergi affı son başvuru tarihi ne zaman? Tüm merak edilen soruların detayları haberimizde...



Tüm vergi borçları, genel sağlık sigortası borçları, sosyal destek prim borçları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, işsizlik sigortası prim borçları yapılandırma süreci vergi affı ile birlikte başladı. Bağ-Kur tescil affı, staj sigortası ve 5 bin prim günüyle emeklilik için düzenleme olup olmadığı ise sorgulanıyor.

BAĞ-KUR BORÇLARINA SİCİL AFFI ÇIKTI MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca ortak bir şekilde yürütülen vergi affı yasa teklifi TBMM'de görüşüldü. Daha sonra önceki günlerde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Vergi affı paketine sigorta prim borçları, SGK destek primi borçları,  genel sağlık sigortası prim borcu, işsizlik sigortası primi borçları, idari para cezaları gibi prim borçları dahil edildi.

 Bağ-Kurlular dikkat! Torba yasada Bağ-Kur tescil affı olacak mı?

Vergi affı torba yasa çerçevesinde vergi cezaları, trafik para cezaları, öğrenim kredisi borçları, idari para cezaları, işsizlik sigorta prim borçları, sigorta prim borçları, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları, topluluk sigorta primi borçları, GSS prim borçları, SGK prim ve destek primi borçlarına yapılandırma imkanı verildi.

İşte detaylar...


Geri Dön