14 / 05 / 2024

EYT’de bu kez işverene müjdeli haber geldi! Rakam tam 50 milyar TL!

EYT’de bu kez işverene müjdeli haber geldi! Rakam tam 50 milyar TL!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için bu kez işverene müjdeli haber geldi. Patronlara kıdem tazminatı ile ilgili sevindiren haberi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati verdi.



25 MİLYARDAN 50 MİLYAR LİRAYA ÇIKARILDI

Nebati, söz konusu KGF paketinde bu kapsamdaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar TL’den 50 milyar TL’ye çıkardıklarını açıkladı.

 EYT’de bu kez işverene müjdeli haber geldi! Rakam tam 50 milyar TL!

Yaşanan felaketin can kayıplarının yanı sıra bütçeye de ek bir maliyet getireceğini ancak attıkları adımlar sayesinde ekonominin bu felaketin üstesinden gelecek güce sahip olduğunu vurgulayan Nebati, “Deprem kaynaklı hasarları da telafi edecek güçlü bir mali yapıya sahibiz. EYT düzenlemesinin iş dünyası üzerindeki yükünü hafifletmek için daha önce açıkladığımız Hazine destekli KGF paketinde EYT kapsamındaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar TL’den 50 milyar TL’ye çıkarıyoruz. Böyle bir dönemde dahi EYT’yi uygulamaya koymamız, verdiğimiz sözlerin her daim arkasında durduğumuzun en güncel örneklerinden biridir." diye konuştu.

Nebati açıklamalarında ayrıca, bütçe imkanlarına ek olarak bölgedeki şehirleri hızla ayağa kaldırmak amacıyla Afet Yeniden İmar Fonu'nu kurduklarını dile getirdi.

Söz konusu fonla imara yönelik kaynakları artıracak ve depremin ekonomi üzerindeki negatif etkilerini en asgari düzeyde tutacaklarını vurgulayan Nebati, “Yaşanan depremlerden dolayı bu yılın ilk çeyreğinde büyümemizin sınırlı miktarda olumsuz etkilenebilme ihtimali olsa da yılın kalanında kademeli olarak toparlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

O banka EYT’liler için öyle bir promosyon yaptı ki! Duyan kulaklarına inanamıyor! İşte güncellenen promosyon detayı!

EYT en çok onların yüzünü güldürdü! Mavi yaka maaşı aldı başını gitti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön