04 / 05 / 2024

EYT'de bütün söylenenleri rafa kaldıran açıklama

EYT'de bütün söylenenleri rafa kaldıran açıklama

Emeklilikte yaşa takılanların gözü hükümetin üzerinde çalıştığı düzenlemeye dönmüşken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bilgin, şu an masada sadece bir tane EYT formülünün olduğunu ifade etti.



Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) ilişkin son dakika gelişmesi oldu. Dünkü kabine toplantısı sonrasında Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e soru yönelten A Haber, EYT'ye ilişkin birkaç bilgi aldı. Bakan Bilgin, EYT ile ilgili çalışma grupları olduğunu, yılbaşına doğru çalışmaların tamamlanacağını ifade etti.

HOLLANDA VE ALMANYA MODELİ GÜNDEM DE YOK
Bilgin, Hollanda veya Almanya modellerinden bahsedildiğini ancak bunun doğru olmadığını söyledi.

Kabine sonrası yaptığı açıklamalarda yıl sonuna kadar çalışmayı tamamlayacaklarını söyleyen Bilgin, Ocak ayı civarında bunu Meclis'e sunmayı planladıklarını söylemişti.

Bilgin, EYT düzenlemesinin içeriğine yönelik olarak bakanlık bünyesinde kurulan bir ekiple yürütülen çalışma neticesinde en uygun formülün devreye sokulacağını belirtmişti.

Birkaç alternatif ve önerinin değerlendirildiği çalışma kapsamında sendikalarla diyalog kurulacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön