22 / 05 / 2024

EYT'de bütün söylenenleri rafa kaldıran açıklama

EYT'de bütün söylenenleri rafa kaldıran açıklama

Emeklilikte yaşa takılanların gözü hükümetin üzerinde çalıştığı düzenlemeye dönmüşken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bilgin, şu an masada sadece bir tane EYT formülünün olduğunu ifade etti.



‘DOSYAMIZI BAKAN BEY’E SUNDUK’
Ayın 9’unda yaptığımız görüşmelerde bu konuşuldu. Ayın 10’unda da Bakan Vedat Bilgin ile aynı heyetle tekrar görüşme yaptık. Şöyle ki öncekine istinaden kendilerine orada dosyalar verdik ve dosyalar kendilerine sunuldu. Aynı şekilde Bakan Bey ile yaptığımız görüşmede dosyamızı sunduk. Dosyanın içerisinde platformun daha önce yaptığı çalışma raporları, mağdur kitlenin bize aktardığı bütün sıkıntıların yer aldığı ve bütün derneklerimizin ortak hazırladığı bir rapor doğrultusunda sıkıntılar ve çözüm yolları adı altında hazırladığımız raporu Bakan Bey ve AK Parti, MHP gruplarına takdim ettik.

Konunun çözümü adına kendilerinden olumlu cevaplar geldi. Şu anda gündemde konuşulan bütün formüllerin çalışmada olmadığı Bakan Bey tarafından bizzat ifade edildi. Kendileri EYT’lilerin net sayılarının ellerinde olduğunu teknik çalışmaların tamamlanmış olduğunu söyledi. Bu sayının 3 milyon civarında olduğunu bunların 2 milyonu SSK statüsünde geri kalanının ise diğerleri olduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön