04 / 05 / 2024

EYT'de flaş gelişme! Emekli olmak için gün ve yıl detayları netleşiyor! Hemen bakın! 

EYT'de flaş gelişme! Emekli olmak için gün ve yıl detayları netleşiyor! Hemen bakın! 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin düzenlemede ana başlıklar yavaş yavaş netleşiyor. Peki EYT'de son durum ne? Yaş ve yıl şartı nasıl olacak? İşte EYT ile ilgili merak edilen son dakika gelişmeleri...



Emeklilikte Yaşa Takılanlar için sona yaklaşılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'lilere yönelik olarak yaş şartının kaldırılması durumunda sadece prim günü ve hizmet yılı şartını yerine getirip emekliliği hak edecek kişi sayısının şu an için 1,5 milyon civarında olduğuna dikkat çekti. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; EYT ile ilgili bir açıklamada daha bulunan Bilgin, kadınlarda 20, erkeklerde de 25 yıl hizmet yılı şartını sağlayan ve prim gün sayısını dolduranların EYT'den faydalanabileceğinin altını çizdi. 

EYT de flaş gelişme! Emekli olmak için gün ve yıl detayları netleşiyor! Hemen bakın! 

EYT’de yaş sınırının kalkması durumunda geriye 2 kıstas kalıyor. Prim gün sayısını dolduran ve hizmet yılını dolduranların EYT çerçevesinde emekli olması beklentisi yükseldi. Bu kapsamda, kadınlarda 20 sene erkeklerde 25 sene ve kadınlar 5000, erkeklerde 5400 prim gün sayısını dolduranların emekli olması öngörülüyor. 

EYT çerçevesine alınacaklar 8 Eylül 1999 yılı öncesinde SGK girişi olanlardan meydana gelecek. Başka bir deyişle 7 Eylül 1999 tarihinde SGK’lı olan kadınlarda 5000 prim gün sayısı, erkeklerde de 5400 prim gün sayısı olup, kadınlar 20 yıl, erkeklerde de 25 yıl hizmet yılını dolduranlar emeklilik talep edebilecek. 

EYT de flaş gelişme! Emekli olmak için gün ve yıl detayları netleşiyor! Hemen bakın! 

Buna göre; örnek hesaplamayla 8 Eylül 1999 yılı ve öncesinde SGK girişi olan kadınlar bu tarihin üzerine 20 hizmet yılı ekleyip, 5000 bin prim gün sayısını tamamladığında erkeklerde ise 25 hizmet yılı ekleyip, 5400 prim gün sayısını tamamladığında emeklilik hak etmiş olacak. 

Şu anki mevcut düzenlemede yıllara göre yaş şartı, prim gün sayısı ve hizmet yılı yer alıyor. EYT'nin devreye girmesiyle birlikte yaş şartının kaldırılması öngörülüyor. 

EYT de flaş gelişme! Emekli olmak için gün ve yıl detayları netleşiyor! Hemen bakın! 

Örnekle anlatmak gerekirse 7 Eylül 1999 tarihinde işe giren kadın 5000 prim günü ve 20 hizmet yılını tamamladığı için emekliliği hak ediyor. Erkeklerde ise yine 7 Eylül 1997 tarihinde işe girmişse 5400 prim günü ve 25 hizmet yılını doldurması sebebiyle emekli olmaya hak kazanıyor. 7 Eylül 1999 tarihinde işe giren erkekler ise 2024'te 25 hizmet yılını tamamladığında emekli olabilecek. 

Milyonlarca çalışanın hesabına 1000 TL destek parası yatacak! Detaylar belli oldu! Çalışana ek maaş desteği...

12 kg mutfak tüpü ne kadar? Ev tüpüne zam geldi mi? İşte Aygaz, Milangaz, Mogaz 14 Kasım 2022 fiyat listesi

Memur maaş zammında 2023 Ocak depremi! En düşük memur maaşı hesaplandı! Tek tek yeni maaşlara bakın!


Geri Dön