04 / 05 / 2024

EYT'de flaş gelişme! Ve tarih belli oldu

EYT'de flaş gelişme! Ve tarih belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıkladığı 5,3 milyon memur ve memur emeklisini kapsayan 3600 ek gösterge çalışması sonrası sözleşmeli memura yeni haklar tanıyan ve EYT'liler için hazırlanan düzenlemenin detayları netleşti.



KADINLARDA 20 ERKEKLERDE 25 YIL SİGORTALI OLMA ŞARTI
8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan vatandaşlar için erkeklerde 25 kadınlar da ise 20 yıllık sigortalı olma şartı var.

Bunun haricinde de 5000 ile 5975 gün arasında değişen prim şartı bulunuyor. Yaş şartı ise kademeli olarak işe giriş tarihine göre değişiklik göstermekte.
23 YIL ÖNCE YIL VE PRİM ŞARTININ YANINA YAŞ ŞARTI DA GETİRİLDİ
8 Eylül 1999'da çıkartılan yasa ile yıl ve prim şartının yanına yaş şartı da getirildi.

EYT'liler bu yaş şartına takıldıkları için emekli olamıyorlar. Bu durumda yılını ve primini tamamlamış olarak EYT'li olanlar emeklilik hakkının verilmesini beklenmekte.

BİRÇOK VATANDAŞ HEM YAŞA HEM EKSİK PRİME TAKILDI
Ancak 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak işe başlayan birçok vatandaşın henüz primleri sonuçlanmadı. Söz konusu bu vatandaşlardan kimisi çalışma imkanı bulamadığı için primlerini tamamlayamazken kimisi ise kayıtsız çalıştırıldığı için yeterli prime erişmedi.

Bu sigortalılar da EYT kapsamına girmek istiyor. Mevzuatımızda bu eksik primlerin tamamlanması için bazı imkanlar da var.

İşte eksik primi tamamlamak için milyonların en çok merak ettiği 6 detay...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön