08 / 05 / 2024

EYT’de göz ardı edilen soru: Depremde hayatını kaybeden EYT’linin hakkı ne olacak?

EYT’de göz ardı edilen soru: Depremde hayatını kaybeden EYT’linin hakkı ne olacak?

EYT düzenlemesinin 28 Şubat’ta Meclis'in açılmasıyla görüşülüp kısa sürede yasalaşması bekleniyor. Diğer tarafran, EYT'liyken depremde hayatını kaybedenlerin haklarının ne olacağı ise merak konusu oldu.



Diğer taraftan EYT düzenlemesini beklerken depremde hayatını kaybeden kişiler için de harekete geçildi. AK Parti kurmaylarına göre EYT'ye tabiiyken depremde hayatını kaybeden kişilerin aileleri de bu düzenlemeden yararlanabilecek. EYT'li vatandaşlar gerekli prim gün sayısı ve yılı dolduran fakat yaşının dolmasını bekleyenler kişilerden oluştuğu için herhangi bir yasal düzenlemeye gerek kalmadan vefatın kesinleştirilmesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) yapılacak işlemler sonucunda kanuni hak sahiplerine emekli maaşı bağlanabilecek.

EYT’de göz ardı edilen soru: Depremde hayatını kaybeden EYT’linin hakkı ne olacak?

EYT’LİLER İLK MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK? 

Normal şartlarda şubatta yasalaşması beklenen ve ilk maaşların martta ödenmesi planlanan EYT çalışmaları, 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş’ın Pazarcık (7,7) ve Elbistan (7,6) ilçelerinde yaşanan ve 11 ilde yıkıma neden olan deprem felaketi yüzünden ertelenmek zorunda kaldı.

Edinilen bilgilere göre bulunan AK Parti kurmayları, “EYT ertelenmez, çıkacak o kesin. Nisan ayı için bir çare düşünülür martta geri ödemeli olmaz, nisan ayına kalmış olur. Martta Genel Kurul’a geleceğini değerlendiriyoruz” dedi.

Aile Bakanı Derya Yanık’tan yeni yardım müjdesi! Ev kadınlarına 2 bin TL verilecek! Hemen başvurun!

ING’den alkışlanacak hareket! Karşılıksız 10 bin TL verecek! İhmal etmeden siz de alın!

İslam Memiş yine haklı çıktı! Bu sefer bir gram altını olanı bile uyararak “Sakın bu tuzağa düşmeyin!” dedi!

Geri Dön