21 / 09 / 2024

EYT'de hazırlıklar tamam! Milyonların beklediği tarih verildi! Emeklilere zam, sözleşmeliye kadro yolda!

EYT'de hazırlıklar tamam! Milyonların beklediği tarih verildi! Emeklilere zam, sözleşmeliye kadro yolda!

Memurlara ek gösterge verilmesini öngören taslağın ardından hükümetin sözleşmeli personel ve EYT konusunu gündemine getirdiği belirtildi. İşte AK Parti'nin yasa çıkaracağı o tarih...




Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı'nın teknik heyetlerinin enflasyonun yanı sıra, 2 bin 500 TL olan en düşük emekli aylığı ve 1.100 TL olan bayram ikramiyesinin artışı ile ilgili olarak maliyet hesabı yaptığı dile getirildi.

Bakan Bilgin milyonların beklediği müjdeyi verdi! 3600 ek gösterge ay sonunda çözülecek!AK Parti yönetimi de hem asgari ücrete ara zam konusunda hem de sabit gelirliler ve emekli maaşlarının artışı konusunda yapılan görüşlerini ilgili bakanlara iletti. AK Parti kaynakları, tüm şartların zorlanarak, başta emekliler olmak üzere dar gelirlilere yönelik adım atılması gerektiğini söylendi. Milletvekillerine bu yönde bazı hazırlıklar olduğu ve temmuz ayında ‘Emeklilere çok memnun olacakları’ bir artış uygulanacağı bilgisi verildi. Asgari ücrete ‘enflasyon farkı’ oranında bir ara zam yapılmasının da masada olduğu öne sürüldü. 

Doğalgaz aboneliğinde yeni dönem! EPDK'dan şok ücret kararı! O paralar artık alınmayacak!Fakat asgari ücretle ilgili yasal bir düzenleme yapmak yerine, işverenlerin kendileri inisiyatif kullanarak çalışanlarla ilgili ücret artışına gitmelerinin önünde bir engel bulunmadığı kaydedildi.

Meclis’in yeni dönem çalışmaları başlayana kadar, sözleşmeli personel ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılınlar) konusunda Çalışma Bakanlığı'nda oluşturulacak bir teknik komisyonun çalışmaları tamamlamasının amaçlandığı belirtildi.

TÜBİTAK KPSS'siz 612 kamu personeli alacak! Başvurular başladı mı? İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığı 3 bin 546 sözleşmeli personel alacak! Kadrolar açıklandı! Şartlar neler? İşte detaylar...

Altın fiyatlarında sıcak gelişme! Gram altın, çeyrek altın ve tam altın kaç TL? 12 Haziran 2022 güncel altın fiyatları!

Mutfak tüpüne dev zam! Büyük tüp bir rekor daha kırdı! Aygaz, İpragaz, Milangaz 12 Haziran 2022 fiyat listesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön