29 / 04 / 2024

EYT’de kritik bilmece çözüldü! O konu arap saçına dönmüştü!

EYT’de kritik bilmece çözüldü! O konu arap saçına dönmüştü!

EYT düzenlemesi meclise sunuldu. Yasa teklifi 2 Şubat Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasına gidecek. Ayrıca, yaş sınırı olmadan kademeli prim günü ile emekli olmaya hak kazananlar için detaylar bütünüyle netleşti. 



EYT BAŞVURU ŞARTLARI NE?

“Önce prim gün sayımı tamamlamış mıyım? Hizmet süremi tamamlamış mıyım? Bu gibi sorulara baktıktan sonra evet ben bunları yerine getirmişsem veya bunları yerine getirememişsen, prim günüm eksiğin varsa borçlanma ile tamamlayabiliyor muyum? Tamamlarsam ne zaman emekli olacağım? Tüm bunların ayrıntılarına bakacağız” şeklinde konuşan Kaya, “Örneğin 28 Şubat tarihine biz bunu yetiştirdiğimiz takdirde bizim aylığımız 1 Mart'tan itibaren işlemeye başlayacak. 27 Şubat mesai bitimine kadar elektronik ortamda gece 00.00'a kadar başvuru yaptığımız takdirde 1 Mart tarihinden itibaren bizim aylığımız işlemeye başlayacak” şeklinde konuştu.

EYT’de kritik bilmece çözüldü! O konu arap saçına dönmüştü!

BAŞVURULAR E-DEVLET, PTT VE SGK MÜDÜRLÜKLERİNDEN

EYT başvuruları kapsamında e-Devlet’i adres gösteren uzman isim şunları söyledi:
“Havaların da soğuduğunu düşünürsek ki önümüzdeki günlerde kar yağışı da olacak. İnsanların Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kapılarında veya önlerinde bir sıra beklemelerine gerek kalmayacak. 1’incisi e-Devlet üzerinden bu başvuruyu yapabiliyoruz. Buna olanağı olmayanlar PTT şubelerinden iadeli taahhütlü gönderebilirler. Eğer her ikisini de yapamıyorsa insanlar, o zaman Sosyal Güvenlik Kurumu'nun doğrudan merkez müdürlüklerine veya il müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.”

ÇALIŞAN EYT'LİLERİN DURUMU

Yasa taslağında çalışan ve çalışmayan EYT’lilerin durumları da açık bir şekilde belirtildi. Bu konuyla ilgili de açıklamada bulunan Özgür Kaya şöyle konuştu:
“İşverenle öncelikli olarak görüşmeleri gerekiyor. Çalışanlar eğer işine devam etmek istiyorlarsa, devam ediyorlarsa mesela 28 Şubat tarihi itibariyle 08 kodundan işten ayrılış bildirgesi verilecek. Bakın burada işten çıkıştan söz etmiyorum. İşten ayrılış bildirgesi. Zira 08 kodu statü değişikliği söz konusu. Ben faal pozisyondan, pasif pozisyonla düşünüyorum demektir. Yani uzun vadeli sigorta yerine kısa vadeli sigortaya geçiyorum. Ayrıca emekli başvurusunu yaptıktan sonra normal sigortam bitecek ve takip eden ay başından itibaren emekli sigortam yeniden başlayacak.

EYT’de devrim niteliğinde kolaylık! EYT’liler derin bir oh çekti! Artık SGK’da saatlerce sıra beklemenize gerek kalmadı!

Denizbank’tan EYT’lilere alkışlanacak jest! EYT’lilere bir güzel haber de Denizbank’tan!

Son dakika! Eyt’lilere emeklilik öncesi kötü sürpriz! Milyonlarca EYT’linin hayali bu haberle suya düştü!


Geri Dön