05 / 05 / 2024

EYT'de kritik konu! Herkes meraktaydı! Uzman isim açıkladı:  "Eğer böyle bir yazı alırlarsa..." 

EYT'de kritik konu! Herkes meraktaydı! Uzman isim açıkladı:  

EYT düzenlemesinin kısa bir süre içerisinde Meclis'e gelmesi beklenirken vatandaşlar da akıllarındaki bazı sorulara cevap arıyor.



“EĞER BÖYLE BİR YAZI ALIRLARSA…”

Konuşmasının devamında Duman, “Şimdi herkesin merak ettiği konu şu; ‘Bugün sigortadan önceki süreleri yurt dışı borçlanması yaparsam yada sigortadan önceki süreleri askerlik borçlanması yaparsam... Ben sigorta girişimi geriye almış olurum ama yeni bir kanun değişikliği olursa ne olur?’ Yani EYT’nin içerisinde hiç istemediğimiz bir şey çıkarsa, borçlanmalar hariç derse ne olur? Ben o zaman şöyle bir tavsiyede bulunabilirim herkese… Borçlanmayı yapmış ve ödemiş olanlar bugünkü yasa itibarıyla sigortaya müracaat edip desinler ki ‘Benim sigorta girişim normalde bu, ama şu kadar süre borçlandım, şu anki ilgili emeklilik yasalarına göre benim ilk sigorta girişim hangi tarih kabul edilecek?’ Eğer böyle bir yazı alırlarsa yarın EYT kapsamı içerisinde kanun borçlanmaları dışarda tutulsa dahi kanunen hakkını aramaya elinde bir belge olmuş olur. Çünkü günümüz koşullarında borçlanmalar emeklilikte sigorta girişini geriye çekmek için açık açık maddeyle yani 5510 sayılı kanunun 41. maddesinde açık açık belirtilmiştir. Sadece devlet memurları istisnadır. Türkiye’deki emeklilik sisteminde devlet memurlarını da kapsayacak bir düzenlemeye ihtiyaç duyumaktadır” dedi.

Emekli promosyonları alev alev! Kuveyt Türk de devreye girdi! Emekliye 6 bin TL...

Emekli promosyonunda Garanti Bankası'ndan yeni haber! Kapıdan giren 6 bin TL'yi kapacak!

Denizbank'tan emeklilere 5 bin TL'ye varan yeni promosyon müjdesi!

Vergi Kanunu’nda flaş değişiklik! 1,4 milyon kişiyi etkiliyor!

Memur ve emeklinin maaş zammı ne kadar olacak? Hesaplamalar yapıldı! 10 bin lirayı geçecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön