26 / 07 / 2024

EYT'de son dakika: EYT düzenlemesi Meclis’te! İşte hesaplara peş peşe yatacak maaş ödeme tarihi...

EYT'de son dakika: EYT düzenlemesi Meclis’te! İşte hesaplara peş peşe yatacak maaş ödeme tarihi...

Milyonlarca EYT'linin beklediği gelişmeler peş peşe açıklanıyor. EYT'den faydalanacaklar 'EYT ne zaman çıkacak, EYT Meclis'e geldi mi?" sorularına yanıt ararken düzenlemenin detaylarını merak ediyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Sabah'ın haberine göre, 5 milyona yakın EYT'linin merakla beklediği müjde geldi. EYT yasası için kanun teklifi Meclis'e sunuldu ve AK Parti grubunda imzaların büyük çoğunluğu atıldı. 

EYT düzenlemesi 5 aşamadan geçtikten sonra yasalaşacak:

Kanun teklifi metinleri hazırlandı
Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek
TBMM Genel Kurulu'nda oylanacak
Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
Resmi Gazete'de yayımlanacak

EYT de son dakika: EYT düzenlemesi Meclis’te! İşte hesaplara peş peşe yatacak maaş ödeme tarihi...

EYT'LİLER İLK EMEKLİ MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı EYT'de süreci hızlandırarak gerekli altyapıyı oluşturdu ve taslağı milletvekillerine iletti. EYT yasa tasarısı Meclis'e geldi ve AK Parti grubunda milletvekillerinin imza aşaması sona erdi. Taslak Meclis Başkanlığı'na sunulmasından sonra Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nunda görüşme sağlanacak.

EYT taslağının Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylanmasından sonra EYT yasası taslağı Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaşacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasına sunulacak. EYT yasası Şubat ayı gibi Başkan Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Tüm bu aşamaların yaklaşık iki hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Şubat ayında Meclis'te oylanacak EYT yasasının yürürlüğe girmesinden sonra emeklilik için hak sahibi vatandaşlar ilk maaşlarını 2023 Mart ayı içerisinde alacak.

EYT de son dakika: EYT düzenlemesi Meclis’te! İşte hesaplara peş peşe yatacak maaş ödeme tarihi...

EYT'LİLER DÜŞÜK MAAŞ ALMAYACAKLAR!

Son zamanlarda bazı medya kuruluşları EYT'lilere düşük zam yapılacağı şeklinde haberler gerçeği yansıtmadığıda belirtildi. EYT'lilerin maaşları da her SGK'lı gibi hesaplanarak hesaplara yatırılacak. Düzenlemeyi bir kenara koyacak olursak her ay yaklaşık 40 bin kişi emekli oluyor. Bu kişilerin maaşları nasıl hesaplanıyorsa EYT'lilerin de emekli maaşları öyle hesaplanacak.

EYT ŞARTLARI NELER OLDU?

EYT düzenlemesi ile emeklilik için yaş koşulu tamamen ortadan kalktı. EYT yasası 8 Eylül 1999 yılı öncesinde sigortalı olmuş ve prim yatırmış sigortalıları kapsıyor. Bununla birlikte EYT yasası 4A-4B-4C kategorisinde ayrım yapılmaksızın hem SSK'lı hem Bağ-Kur'lu hem de Emekli Sandığı içindeki çalışanları kapsayacak.

Aile Destek Paketi ödemelerine okkalı zam geldi mi? Aile Bakanlığı şubat ayı sosyal yardım ödemelerini yaptı mı?

Aile Bakanlığı'ndan yüzde 30 zam müjdesi! Aile sosyal destek ödemelerinde flaş tarih verildi! Destek alanlar acil baksın

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasına peş peşe zam yapıldı! Yeni rakamı duyan resmen buz kesti!


Geri Dön