28 / 04 / 2024

Yüzbinler sevince boğulacak! Beklenen haber geldi! EYT düzenlemesi Meclis’te!

Yüzbinler sevince boğulacak! Beklenen haber geldi! EYT düzenlemesi Meclis’te!

EYT’lilerin beklediği haber nihayet geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde imzaya açıldı. EYT düzenlemesinin imzalar tamamlandıktan sonra Meclis Başkanlığı'na sunulacağı bildirildi.



EYT’lilerin yaklaşık bir aydır beklediği haber az önce geldi ve EYT düzenlemesinin kanunlaşması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) imzaya açıldığı duyuruldu.

Yüzbinler sevince boğulacak! Beklenen haber geldi! EYT düzenlemesi Meclis’te!

AK Parti tarafından çalışmaları yürütülen EYT düzenlemesi nihayet TBMM’de.

Edinilen bilgiye göre, EYT düzenlemesi, imzalar tamamlandıktan sonra Meclis Başkanlığı'na sunulacak.

Hem çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hem de AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, bugün yaptıkları açıklamada, düzenlemenin bu hafta TBMM’ye sevk edileceğini bildirmişti.

Diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ise bugün AK Parti milletvekillerine EYT konusunda sunum yaptığı ve ardından kanun teklifinin imzaya açıldığı bildirildi.

Türkiye genelinde bir sene içinde 4 milyondan fazla kişiyi ilgilendirecek olan düzenleme ile bu yıl 2 milyon kişinin emekliliğe hak kazanması beklenmekte.

EYT’nin maliyeti ile ilgili daha önce sorulara yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu yıl için 120-150 milyar TL arasında bir tahminde bulunmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön