11 / 05 / 2024

Yüzbinler sevince boğulacak! Beklenen haber geldi! EYT düzenlemesi Meclis’te!

Yüzbinler sevince boğulacak! Beklenen haber geldi! EYT düzenlemesi Meclis’te!

EYT’lilerin beklediği haber nihayet geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde imzaya açıldı. EYT düzenlemesinin imzalar tamamlandıktan sonra Meclis Başkanlığı'na sunulacağı bildirildi.



EYT’de bazı kesimler tarafından dile getirilen rakamların doğru olmadığını ifade eden Bilgin, “Hesap bizde, rakamlar bizde. Ben 150 milyar TL diyorum ama maksimum olabilecek şeyi söylüyorum. Yaklaşık 120-150 milyar TL arasında değişebilir çünkü kaç kişi müracaat edecek henüz bilinmiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Yüzbinler sevince boğulacak! Beklenen haber geldi! EYT düzenlemesi Meclis’te!

EYT’den emekli olabilmek için emeklilik için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartı bulunmakta. Eğer EYT'liler ilk iki şartı yerine getirmiş ise veya getirdiklerinde yaşa bakılmaksızın emekli olabilecek. Bu şart, SSK’lılar için 5 bin prim günü, kadınlarda 20 yıl, erkeklerde ise 25 yıl sigortalılık süresi oluyor. BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı'nda ise kadınlarda 20 tam yıl ve 7 bin 200 prim günü, erkeklerde ise 25 tam yıl ve 9 bin prim günü.

EYT kapsamında emekli olacakların, sigortalı çalışmaya başlamadan önce askerlik yapmış olan ve sigorta başlangıç tarihi 9 Eylül 1999-8 Mart 2001 tarihi arasında olanlar 18 aylık askerlik borçlanması yaptıklarında, sigorta başlangıç tarihi borçlandıkları süre kadar geriye çekilecek. Diğer yandan yalnızca sigorta başlangıcını 8 Eylül 1999 tarihine çekecek şekilde borçlanmaları yeterli bulunuyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön