15 / 05 / 2024

EYT’de son dakika!  Milyonların nefesini tuttuğu karar TBMM Genel Kuruluna geldi!

EYT’de son dakika!  Milyonların nefesini tuttuğu karar TBMM Genel Kuruluna geldi!

Memur ve emekli maaşlarına yapılan zamları da içeren Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’na geldi.



Memur ve emekli maaşlarındaki artışı kapsayan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'na geldi. Yapılan teklifle birlikte, memur ve emekli maaşı zam oranının yüzde 30'a, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya çıkarılması son onaydan geçmiş olacak.

 EYT’de son dakika!  Milyonların nefesini tuttuğu karar TBMM Genel Kuruluna geldi!

TBMM Genel Kurulu, memur ve emeklilere yapılacak zam oranının dahil olduğu Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ayrıntılarını görüşmeye başladı.

HANGİ KONULAR MASADA?

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin içeriğinde yaşlılık, ölüm aylığı alan emekliler, malullük ve hak sahiplerine dosya bazında 3 bin 500 Türk Lirası olarak belirlenmiş olan aylık asgari ödeme tutarı 5 bin 500 liraya yükseltilmesi bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön