02 / 10 / 2024

EYT’de son dakika!  Milyonların nefesini tuttuğu karar TBMM Genel Kuruluna geldi!

EYT’de son dakika!  Milyonların nefesini tuttuğu karar TBMM Genel Kuruluna geldi!

Memur ve emekli maaşlarına yapılan zamları da içeren Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’na geldi.




YÜZDE 30 ZAM ORANI

Kanun teklifi ile, hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan kişier; köy ve mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan ticari kazanç veya serbest meslek kazancı nedeniyle gerçek veya basit usulde gelir vergisi mükellefi olan kişiler; gelir vergisinden muaf olup esnaf ve sanatkar sicil kaydı bulunanlar, anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi durumunda ortakları; sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortağı olanlar; diğer şirket ve donatma iştiraklerinde ise tüm ortakları; tarımsal faaliyette bulunanlara ödenen gelir ve aylıkla miktarları, Ocak 2023'ten geçerli olacak şekilde yüzde 30 oranında artırılacak.

EYT’de son dakika!  Milyonların nefesini tuttuğu karar TBMM Genel Kuruluna geldi!

Bu kapsamda haklarında uzun vadeli sigorta kolları hükümleri uygulanan sigortalıları çalıştıran işverenler tarafından, 2022'nin aynı ayına ilişkin SGK'ye verilen aylık prim ve hizmet belgeleri içinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde prime esas günlük kazancı 250 lira ve altında bildirilen sigortalıların toplam prim ödeme gün sayısını geçmemek şartıyla, 2023'te cari aya ilişkin verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde bildirilen sigortalılara ilişkin toplam prim ödeme gün miktarının; 2023 yılı içinde ilk kez bu kapsama alınan iş yerlerinden bildirilen sigortalılara ilişkin toplam prim ödeme gün sayısının; Ocak-Haziran 2023 dönemi için günlük 13,33 lira ile çarpımı sonucu elde edilecek tutar, bu işverenlerin SGK'ye ödeyecekleri sigorta primlerinden mahsup edilecek ve bu tutar İşsizlik Sigortası Fonundan ödeme yapılacak.

Nakit paraya ihtiyacı olanlara piyango gibi kredi ! Garanti Bankası, gelir belgesiz 7.000 TL ihtiyaç kredisi veriyor!

Bakanlık adım attı! Sıfır ve ikinci el araçların fiyatı böyle düşürülecek!

Altında rekor üstüne rekor gelecek! Uzmanlar açıkladı!

Emekli maaş promosyonu nasıl alınıyor? 2023 yılı maaş promosyonları ne kadar oldu?

Denizbank’tan düşük faizli kredi fırsatı! Başvuran herkese çıkıyor!

AFAD 70 yeni eleman alacak! Aylık maaş 11.578 TL!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön