15 / 05 / 2024

EYT’de son durum nedir? EYT ne oldu? 2022 EYT ne zaman çıkacak?

EYT’de son durum nedir? EYT ne oldu? 2022 EYT ne zaman çıkacak?

EYT’de son durum merakla araştırılıyor. Milyonlarca EYT’li gelecek olan müjdeli haberi bekliyor. İşte EYT’de son durum!



EYT son gelimeler, prim ödemeleri ve sigortasını dolduran ama yaş koşulu nedeniyle emekli olamayan milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. 3600 ek gösterge çalışmalarının tamamlanmasının ardından EYT düzenlemesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın gündeminde bulunuyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası için Bakan Bilgin'den açıklaması geldi.

EYT NEDİR?

EYT açılımı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak da bilinmektedir. EYT, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigortalı çalışanların emekli olabilmeleri için öne sürülen yaş şartını tanımlıyor. Bu koşulda prim ödemelerini ve sigortalılık süresini dolduran vatandaşlar, 1999 yılında çıkarılan yasa gereği yaş şartını yerine getirmeyenler emekli olamıyor. EYT çalışmaları, 1999 yılından önce sigorta girişi olanların emekli olup olamayacaklarına dair gündemde olan yaş koşulunu değerlendiriyor.

EYT SON DURUM NE?

Memurların heyecanlı beklediği 3600 ek gösterge çalışmalarının tamamlanmasından sonra sözleşmeleri memurlar konusu ve EYT düzenlenmesi gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın öncelikle gündemi arasında bulunan EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Bakan Bilgin açıklamasında Çalışma Grubu kurulduğunun haberini verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, EYT ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "Bir sayı ve içerik veremiyoruz ancak çok sayıda formül bulunuyor. Alternatifler de var. Bu alternatifler üzerinden çalışmalarımızı yürütüyoruz. İşin bir mali boyutu var. Çalışmamız bir noktaya geldiğinde Hazine ve Maliye Bakanlığı da çalışmamıza katılacak. Onların da bu formüller için hesaplamalar yapmasını bekleyeceğiz. O formüllerin her birinin ayrı maliyet hesabı yapıldığında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bildireceğiz. Kararı Cumhurbaşkanımız verecek."

EYT'LİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLECEK?

"Çalışmayı tamamlayıp sendikaların da taleplerini alacağız" diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Yıl sonuna kadar Meclis'e sunamazsak, en geç Ocak ayında bu düzenlemeyi Meclis'e götüreceğiz" dedi.

Eskişehir Tepebaşı’nda daire imkanı! 3+1 daire sahibi olun! İşte detaylar!

TOKİ 110 konutu satışa çıkarıyor! Gaziosmanpaşa’dan konut alma fırsatını kaçırmayın!

İslam Memiş açıkladı! Dolar kendi sonunu mu hazırlıyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön