29 / 04 / 2024

EYT'de son viraj! Bakan Bilgin bunu ilk defa duyurdu! İşverenler ve EYT'liler hemen bakın!

EYT'de son viraj! Bakan Bilgin bunu ilk defa duyurdu! İşverenler ve EYT'liler hemen bakın!

EYT düzenlemesine yönelik çalışmalar sürerken, işverenler ile düzenlemeden faydalanacakların aklına birçok soru geldi. Çalışmaya devam edecek emeklilerin ne yapacağı merak ediliyor. İşte ayrıntılar ve Bakan Bilgin'in konu ile ilgili açıklamaları...



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili çalışmada resmen son viraja girildi. Düzenlemenin Aralık'ta Meclis'e sunulması planlanıyor. EYT düzenlemesine yönelik çalışmalar sürerken, işverenler ile düzenlemeden faydalanacakların aklına birçok soru geldi. 

İşverenler çalışmaya devam edecek emekliler konusunda bir talebi gündeme taşıdı. Emekli olanların işe devam etmesi durumunda, normal çalışanlara göre primleri 5 puan artıyor. İşverenler EYT düzenlemesi ile beraber bu farkın kaldırılmasını istedi.

EYT de son viraj! Bakan Bilgin bunu ilk defa duyurdu! İşverenler ve EYT liler hemen bakın!

EYT'de en önemli tartışma konularından biri olan uygulamadan faydalananların aynı işverende çalışmaya devam edip edemeyeceği konusu. Emekli olanların işe devam etmesi durumunda, normal çalışanlara göre primleri 5 puan artıyor. İşverenler EYT düzenlemesinin hayata geçmesinin ardından bu farkın kaldırılmasını talep etti. 

İşte EYT ile ilgili son dakika ayrıntıları...


Geri Dön