12 / 05 / 2024

EYT'de sona geliniyor! Son dakika hemen bakın!

EYT'de sona geliniyor! Son dakika hemen bakın!

EYT düzenlemesinde çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Çalışmanın içeriği henüz halk ile paylaşılmasa da kulislerde konuşulanlar ve yapılan açıklamalar ışığında ayrıntılar netleşmeye başladı. 3 formülü Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Duman detaylarıyla canlı yayında anlattı.



"KESİNLİK İÇİN TBMM'YE SUNULMASI GEREKİYOR!"

EYT düzenlemesiyle alakalı ayrıntıların henüz kesinleşmediğini bildiren Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Duman, düzenlemenin ancak TBMM'ye sunulduğunda kesinleşeceğini aktardı. İşte Duman'ın tarafından yapılan o açıklamanın ayrıntıları...

48 - 50 ile başlayıp 52 - 54 diye giden farklı yaşlar konuşulduğunu aktaran Ali Duman, şunları söyledi:

"Şuan itibairyle konuşulan tamamen bilgi kirliliği. Neden çünkü sayın Bakan ya da Sayın Cumhurbaşkanı ya da iktidar partisinin vereceği yasa etklifini görmeden her şey askıda. Söylenilen şeyler, düşünülünler olabilir ama gerçek değil. Yasaya ve EYT'liye karşı kesin değil. Bizim bu kesinliği elde etmemiz için yasa teklifinin TBMM'ye sunulması gerekiyor."

EYT de sona geliniyor! Son dakika hemen bakın!

"9 BİN GÜN MANTIKLI DEĞİL"

Konuşulan EYT formülleri arasında 9 bin prim günü şartını analiz eden Duman, bu formülün çözüm için mantıksız olduğunu bildirdi.

İşte EYT'de 9 bin prim günü formülüyle ilgili Durmaz'ın ifadeleri şu şekilde:

"9 bin gün çıkar mı? Biz sözledik 1960'lardan beri gelen SSK'da emeklilik siteminde 9 bin gün hiç söylenmemiş. 9 bin gün çıkar! Kimler için çıkar? Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için çıkar. 9 bin gün SSK'lılar için çıkmaz. Çıkarsa bu çözüm olmaz. Yani biri 9 bin gün derse bu çözüm değildir.

SSK'da bugüne kadar 9 bin gün istenmemiş ki, 3600 gün istenmiş. 5 bin gün istenmiş en son 7 bin  200 istenmiş. O da 2008 yılından sonra çıkan yasayla... Şimdiye kadar istenmeyen gün (prim günü) çözüm diye diretilebilir mi? Bu mantıklı değil."

EYT de sona geliniyor! Son dakika hemen bakın!

"EYT'DE YENİ YAŞ FORMÜLÜ YENİ EYT GETİRİR"

EYT'de yeni yaş formülünün ise beraberinde yeni EYT'ler getireceğini aktaran Duman, bu formülle alakalı ayrıntıları şu şekilde anlattı:

"Yeni bir yaş gelir mi? Gelirse EYT'liler için EYT olur. Sigorta pirim süresini doldurmuş emekli olmamk için yaşını bekleyenler diyoruz. O zaman yaşını bekleyenlere yeni çıkartırsak, yine yaşını bekliyor olacak. Sigortalı bi çalışan diyelim 30 yıl çalışmış 49 taşında prim gün sayısı da tamamlamış 10 bin pirm gününü geçmiş kademli yaş şartına göre emekli olmak için yaşı beklemiş olacak. Eski sistemde birtek yaş şartı ksmi emeklilikte var.  Eski sitemde 3600 gün için SSK siteminde kadın için 50  erkek için 55 yaş şartı vardı. Ancak bu kısmi emeklilik için gerçerliydi. Normal emeklilikte yaş uygulanmıyordu."

EYT de sona geliniyor! Son dakika hemen bakın!

ÇÖZÜM: EYT'DE YAŞ ŞARTININ KALKMASI!

EYT'de son olarak ortaya çıkan formüllerden ilk ikisni anlatan Duman, çözüm için yaş şartının kaldırılması gerektiğini "Bu ihtimaller arasındaki tek çözüm ise geçmiş tarihe gidip yani 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigorta kaydı olanlar için yaş şartının kaldırılması..." sözleriyle ifade etti.

Akaryakıta üst üste gelen zamlara bir yenisi daha ekleniyor! İşte 1 Kasım akaryakıt fiyat listesi!
EYT bilmecesinde kritik konu. Binlerce işçiyi ilgilendiriyor
Dolar yarın bu kadar olacak! Bu rakam ortalığı karıştıracak!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön