17 / 05 / 2024

EYT bilmecesinde kritik konu. Binlerce işçiyi ilgilendiriyor

EYT bilmecesinde kritik konu. Binlerce işçiyi ilgilendiriyor

EYT için gerekli prim gün sayısının ne olacağı, emeklilik yaşının değişip değişmeyeceği büyük merak uyandırırken kadroya geçen işçiler de zorunlu emeklilik maddesi olup olmayacağını merak ediyor.



Posta Gazetesi SGK Uzmanı Ekrem Sarısu kendisine yöneltilen soruya verdiği yanıtta EYT düzenlemesiyle bu kapsama girecek işçilerin zorla emekli edilmesinin mümkün olmayacağını söyledi. Sarısu, okuyucusundan gelen, "696 nolu KHK ile kadroya geçen işçilere uygulanan zorunlu emekliliğe karşı, diğer eski kadrolu ve İŞKUR üzerinden alınan işçiler gibi isteğe bağlı emeklilik istiyoruz. Eşit olmak istiyoruz. Genç yaşta, düşük ücret ile emekli edilmek istemiyoruz. Buna istinaden EYT ile zorunlu emeklilik var mı?" sorusuna yanıt verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön