11 / 05 / 2024

EYT’de yaş indirimi mi geliyor? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor

EYT’de yaş indirimi mi geliyor? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor

Yeni yılın yaklaşması ile birlikte çözüm için aralık ayının işaret edildiği EYT ile ilgili tüm detaylar ortaya çıkmaya başladı. Gazete Vatan’dan Mert Nayır ise konu ile ilgili tüm detayları yazdı. İşte ayrıntılar…



2022 yılının son zamanları yaklaşırken milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) heyecanlı bekleyişi sürüyor. Almanya modeli, Finlandiya modeli, Hollanda modelleri ortaya atılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye modelinin geleceğini duyurdu.

Peki, Türkiye modeli ne demek? Bu konunun tüm detaylarını ise Gazetevatan.com yazarı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır tek tek açıkladı.

Mert Nayır, aslında EYT ile ilgili reçetenin, 08/09/1999 günü ve öncesinde sigortalı olanlarda 4447 sayılı yaş kanunun uygulanmaması olduğunu savunurken, “Bu kanun öncesindeki gibi, sigortalılık zaman dilimi ve prim gününü dolduranların emekli edilmesi” açıklamasını yaptı.

Nayır, aslında bu kanunun daha önceleri de çıkarılabileceğini söylerken, 2019 senesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkıp, çalışma yapılmasını istediğini hatırlattı.

O zaman dilimlerinde, EYT ile ilgili olarak yapılan çalışmaları mevcuttaki Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yönetti. Nayır ise, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in elinde zaten tüm modellere ile ilgili veriler mevcut olduğuna işaret etti.  

EYT’de yaş indirimi mi geliyor? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön