12 / 05 / 2024

EYT'de yaş şartı var mı, esnafı kapsayacak mı?

EYT'de yaş şartı var mı, esnafı kapsayacak mı?

EYT'de yaş şartı olacak mı, EYT ne zaman çıkacak? EYT'de bugün son dakika gelişmesi yaşandı mı, maaşlar kaç lira olacak? İşte ayrıntılar..



Öte yandan 2000 öncesinde vergi dairesine ya da esnaf odasına kayıt olup Bağ-Kur'a kayıt olmayanların mağduriyeti devam ediyor. Yeni EYT düzenlemesinde esnaf ve sanatkarlarımızın bu problemleri mutlaka çözülmeli.” şeklinde konuştu.

Esnafın taleplerinin ilgili Komisyonlarda mutlaka değerlendirilmesini beklediklerini belirten Palandöken, “Esnafımızın istihdama ve ekonomiye katkıları göz önünde bulundurularak sosyal devlet ilkesi gereği norm birliğinden istifade etmesi sağlanmalı. Esnafımızın bugüne kadar kaybettiği haklarının EYT düzenlemesi kapsamındaki çalışmaların içine alınarak hakkaniyetle bağdaşır şekilde çözülmesini talep ediyoruz. Tahmin ediyorum ki esnafın EYT süresi ile ilgili problemi de bu yasa ile birlikte artık bir daha gündeme gelmeyecek şekilde düzenlenir. Yoksa esnafın mağduriyeti devam eder. Bunun bir an evvel halledilmesi ile ilgili taleplerimizin değerlendirilip komisyonlarda gerçekleşmesi için esnafa bir müjde verilmesi olmazsa olmaz.” ifadelerini kullandı.

EYT de yaş şartı var mı, esnafı kapsayacak mı?

EYT son dakika gelişmeleri gündemde yakından takip ediliyor. EYT'de 5 bin prim gün sayısı ve kadınlar için 20 çalışma yıl süresi erkekler için ise 25 yıl çalışma süresi şartı bulunuyor. EYT'de yaş şartı ile ilgili 48, 50 ve 52 yaş detayları konuşuluyor. Emeklilikte yaşa takılanlar ise EYT son durumu ve açıklamalarını merak ediyorlar. Peki EYT'de yaş şartı olacak mı, maaşlar ne kadar olacak? EYT ne zaman çıkacak?

EYT'DE YAŞ ŞARTI GELECEK Mİ?
EYT'de 48, 50 ve 52 yaş şartı üzerinde konuşuluyor. Yaş detayı kadınlar ve erkekler için farklı düşünülüyor.

EYT PRİM GÜN SAYISI
EYT için 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olmak, 5 bin prim gün şartı ve kadınlar için 20 çalışma yıl süresi erkekler için ise 25 yıl çalışma süresi şartı yer alıyor.

EYT'DE SON DURUM NEDİR?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bakan Bilgin, EYT ile ilgili daha önce yaptığı bir açıklamada, "Herkesi dinliyoruz. Kamuya ve özel sektöre yükünü hesaplıyoruz. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" demişti.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 10 Aralık 2022 tarihinde saat 22.25'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.63 Türk Lirası, euro 19,39 Türk Lirası, altının gramı ise bin 68 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş gram altın için Cuma gününü işaret etti! 'Dikkat!'

Benzine çifte indirim müjdesi! Şoförler bayram etti!

Asgari ücret beklentisi belli oldu! Bakanlık resmen açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön