12 / 05 / 2024

EYT’li emeklilik dilekçesi ne zaman verilir? E-devletten EYT başvurusu nasıl yapılır?

EYT’li emeklilik dilekçesi ne zaman verilir? E-devletten EYT başvurusu nasıl yapılır?

EYT’liler için yapılan düzenlemenin meclisten geçti. Sırada başvuru süreci yer alıyor. Peki “EYT’li emeklilik dilekçesi ne zaman verilir? E-devletten EYT başvurusu nasıl yapılır?” İşte detaylar!



EYT’Lİ EMEKLİLİK DİLEKÇESİ NE ZAMAN VERİLİR?

Emekli olabilmek için ilk önce işten çıkış yapılır. Sonrasında ise emeklilik dilekçesi verilmesi gerekiyor. Emekli aylığı, dilekçe verilen tarihi izleyen ayın 1. Gününden itibaren başlatılır. Bir emekli ayın ilk günlerinde işten çıkış yaparak, emeklilik dilekçesi verdikten birkaç gün sonra işe başlanılmaz. Nedeni ise aynı ay içerisinde tekrar işe başlanması halinde emekli aylığı bağlanmaz.

E DEVLETTEN EYT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

EYT için e-Devlet'te yeni düzenleme getirildi.

  • EDevlet’in arama çubuğuna EYT yazıldığı zaman doğrudan başvuru ekranına ulaşılabilir.
  • EDevlet sistemine giriş yaptıktan sonra ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesine tıklayınız ve ardından sayfada çıkan yeni başvuru sekmesine tıklayın.
  • Tahsis talep türü olarak da ‘yaşlılık aylığını" seçmelisiniz.
  • SSK kapsamında aylık talep edeceklerin ‘4A’, Bağkur kapsamına girenlerin ise ‘4B’ seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Seçim yaptıktan sonra ‘başvur’ butonu tıklayınız.
  • Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı seçtikten sonra açıklama kısmına maaşınızı almak istediğiniz şubeyi yazın. Diğer iletişim bilgilerini de eksiksiz bir şekilde doldurun.
  • ‘Aylık alıyor mu?’ sorusunu da "evet" veya "hayır" olarak yanıtlayınız.
  • Son aşamada da ‘ileri’ butonuna basıldıktan sonra ‘başvur’ butonuna basılır ve bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.

İLK MAAŞ NE ZAMAN ALINACAK?

EYT’de aylık bağlama oranları ortalama olarak 8 bin 733 TL’dir. SSK’dan emekli olacaklar için 7 bin 797 lira, Bağ-Kur’dan emekli olacaklar 5 bin 811 lira, Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar 12 bin 389 lira aylık alacaklar. EYT düzenlemesinin Mecliste yasalaşması, Cumhurbaşkanı’nın onayı ve Resmi Gazete’de yayınlanma süresi dikkate alındığı zaman vatandaşlar mart ayı içerisinde dilekçelerini verip, nisan ayında ilk emekli maaşlarına kavuşabilecekler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön